Πολιτική

Επεκτείνεται η συνεργασία περιφέρειας Κ.Μακεδονίας-ΥΠΘ

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό παιδείας και θρησκευμάτων Γιώργο Γεωργαντά είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 19.12.14 ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τον κ. Γεωργαντά σχετικώς με τα σημαντικότερα θέματα που άπτονται των κοινών αρμοδιοτήτων και του πεδίου συνεργασίας της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας με το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων όπως τα κέντρα δια βίου μαθήσεως και νέας γενιάς, η εύρυθμη λειτουργία των δομών αρμοδιότητας του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων (δημόσια ΙΕΚ, ΣΕΚ κ.τ.λ.). αλλά και οι προτάσεις για επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση των νέων στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζω εδώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έναν καλό φίλο και έναν από τους πιο μαχητικούς και αποτελεσματικούς βουλευτές της Κ.Μακεδονίας, στην πρώτη του επίσκεψη με τη νέα του ιδιότητα, του υφυπουργού παιδείας και θρησκευμάτων. Μέσα από στενή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε να λύσουμε πολλά προβλήματα. Στο πλαίσιο της συνάντησης μας ενημέρωσα τον κ. Γεωργαντά για την πορεία υλοποίησης του τρέχοντος ΕΣΠΑ, την πολιτική της διοίκησης της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας σε θέματα παιδείας καθώς και για τους άξονες προτεραιότητας της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε στα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης προκειμένου η συνεργασία μας να έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εποικοδομητική συνάντηση. «Με τον πολύ καλό μου φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα δεν μας συνδέει μόνο η μακροχρόνια φιλία αλλά και η συνεργασία πολλών ετών σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Μια συνεργασία που ήταν εξαιρετικώς αποτελεσματική για τα θέματα του νομού Κιλκίς. Επεκτείνουμε τους ορίζοντες αυτής της συνεργασίας στο νέο ΕΣΠΑ όπου είναι πολύ σημαντικά τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες, μέρος των οποίων είναι η επίσκεψη μου στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας αλλά και η επίσκεψη που πραγματοποίησα προσφάτως στο CEDEFOP, το οποίο μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό εμπειρογνώμονα στο σχεδιασμό των κέντρων δια βίου μαθήσεως και νέας γενιάς»

Ακόμη, στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο ανδρών, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις στις υποδομές της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας συμφώνησε με τον υφυπουργό να εντείνουν τις προσπάθειές τους από κοινού προς τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να διασφαλιστούν πόροι για να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]