Γενικά

Εορταστικές εκδηλώσεις 71 Α/Μ ταξιαρχίας με κοινωνικό σκοπό, αλλά…

Εκδηλώσεις εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου και στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητας των Ενόπλων Δυνάμεων διοργανώνει η 71 Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9.12.17 και την Κυριακή 10.12.17, στο προαύλιο της λέσχης αξιωματικών φρουράς (ΛΑΦ) Κιλκίς, με ώρες έναρξης 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου και 7 το βράδυ της Κυριακής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει για την πρώτη ημέρα φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου, εκδηλώσεις για παιδιά (Αη-Βασίλης, ζωγραφική προσώπου, παιχνίδια), χριστουγεννιάτικη εορταγορά και εμφάνιση της στρατιωτικής μουσικής του Γ ΣΣ με εορταστικό «ρεπερτόριο», ενώ για την δεύτερη ημέρα, νέες εκδηλώσεις για παιδιά, χριστουγεννιάτικη εορταγορά και εμφάνιση του μουσικού τμήματος του καλλιτεχνικού συνόλου Κιλκίς «Η πόλις», με ανάλογο πρόγραμμα.
Τα έσοδα από την εορταγορά των δύο ημερών θα διατεθούν σε τοπικούς κοινωφελείς και φιλανθρωπικούς φορείς.

Με την διοργάνωση των ανωτέρω εκδηλώσεων η 71 Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος» συνεχίζει μία μακροτάτη λαμπρή παράδοση των στρατιωτικών συγκροτημάτων και σχηματισμών του νομού Κιλκίς, που τους θέλει οργανικά στοιχεία της κοινωνικής ζωής του τόπου και αδιακόπως «ανοικτούς» στην τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο μιας γενικότερης κοινωνικής δραστηριότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ενστάσεις»
Ωστόσο, δεν μπορεί να μην γίνει η επισήμανση μιας παράλειψης, η οποία αδικεί πρωτίστως αυτήν ακριβώς την παράδοση της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης.

Η παράλειψη έχει να κάνει με την εκ μέρους της ταξιαρχίας μη έκδοση δελτίου τύπου για τις εν λόγω εκδηλώσεις, ενώ συγχρόνως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν υπήρξε επίσημη έγγραφη ενημέρωση και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Εδώ ισχύουν δύο τινά: Είτε υπήρξε αμέλεια είτε υπήρξε σύγχυση της ανάγκης απλής ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας με την πάγια τακτική των Ενόπλων Δυνάμεων να κρατούν χαμηλούς τόνους για κάθε δραστηριότητά τους.

Και τα δύο επιδέχονται κριτικής, η μεν αμέλεια… αυτονοήτως, η δε σύγχυση καθώς, όπως καταδεικνύεται και από τις ανωτέρω επισημάνσεις, άλλο άκριτη προβολή, που δεν έχει καμμία σχέση με το πνεύμα, την «φιλοσοφία» και την πρακτική των Ενόπλων Δυνάμεων, και άλλο απλή ενημέρωση πολιτών, ιδίως για ένα δρώμενο που ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία.

Κατά μείζονα λόγο, από την στιγμή, που οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις της 71 Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος» αποσκοπούν ακριβώς στην ενίσχυση τοπικών κοινωνικών και φιλανθρωπικών φορέων.

Και, φυσικά, εύλογες απορίες προκαλεί και η πληροφορία, ότι, παρά την μη αποστολή δελτίου τύπου στα μέσα ενημέρωσης, στις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας θα παρίσταται συνεργείο του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης!

Όλα αυτά τα καλοπροαιρέτως τιθέμενα ζητούν μια ανάλογη απάντηση, με κοινή επιδίωξη την μη επανάληψη.

Διότι, αν μη τι άλλο, η 71 Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος» έχει «ριζώσει» στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας ως φορέας-υπόδειγμα, όσον αφορά στην οργάνωση και στον τρόπο λειτουργίας της και εκτός αμιγώς στρατιωτικού πλαισίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα