Κοινωνία

Λαμπρές οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Εύρωπο

Με λαμπρότητα διοργανώθηκαν και φέτος στον Εύρωπο οι θεσμικές εκδηλώσεις της πανηγύρεως του εκεί ιερού ναού Αγίου Γεωργίου, τις οποίες διοργάνωσε η κοινότητα Ευρωπού με την υποστήριξη του δήμου Παιονίας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Λαμπροδευτέρα 6.5.24, και στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονταο, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Από νωρίς το πρωί εθελοντές, γυναίκες και άνδρες, προετοίμαζαν το παραδοσιακό φαγητό Κεσκέκι στον χώρο του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής. Στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Ευρώπου τελέσθηκε η καθιερωμένη πρωινή θεία λειτουργία από τον πατέρα Ιωάννη…

… Το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας αθλητές του παλαιστικου συλλόγου Καραγιάννη και παλαιστές από τις Σέρρες για την αναβίωση πανηγυρικών παλαιστικών αγώνων…

Ο αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Γεώργιος Δουλκερίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης, το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ευρωπου, ο πρώην δήμαρχος Ευθύμιος Κουρτζανίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατικωών Σπουδών και Ερευνών Απόστολος Καραγιαννόπουλος, ο πρόεδρος του παλαιστικού συλλόγου Καραγιάννη Αναστάσιος Μπεαζίδης, η εκκλησιαστική επιτροπή, μαζί με όλα τα μέλη των συλλόγων και πλήθος κόσμου συνόδευσαν την ιερή εικόνα του Αγίου Γεωργίου στο μοναστηρι της Ζωοδόχου Πηγής.

Στο χώρο των εορταστικών εκδηλώσεων παρευρέθη και τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.

Ακολούθησε παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο και ευλογήθηκε το Κεσκέκι.

Ανταλλάχθηκαν ευχές, και οι εθελοντές μοίρασαν το έδεσμα.

Τη «σκυτάλη» πήρε η παρουσιάστρια της εκδήλωσης φιλόλογος Σμαραγδή Σπυρίδου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίδειξη πάλης και παλαιστικούς αγώνες από καταξιωμένους αθλητές του χώρου.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από συγκροτήματα του πολιτιστικού συλλόγου Ευρώπου, από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η ημέρα έκλεισε με χορό και γλέντι για τον κόσμο από το μουσικό συγκρότημα «Goum brass».

Στον χώρο των εκδηλώσεων παρευρέθησαν εκτός από τους προαναφερόμενους και: ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού Κύρος Καλαβαζης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και ηλεκτροφωτισμού Στυλιανός Γκαϊτατζής , η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σοφία Ιορδανίδου, η πρόεδρος της Αξιούπολης Αναστασια Παπαδοπούλου, η πρόεδρος της Μεσιας Έλλη Ιωαννιδου, η πρόεδρος Λιμνοτοπου, Σιταριάς και Ν.Καβαλας Μαρία Κρίτη, ο πρόεδρος του Πολυπέτρου Ν. Μισίρκος, πρόεδροι και φορείς συλλόγων γειτονικών περιοχών και κάτοικοι της Παιονίας.

Με την παρουσία της τίμησε τις εκδηλώσεις η πολιτεύτρια Άννα Σακαλάκη, η αντιδήμαρχος πολιτισμού ν. Πέλλας Ευφροσύνη Μετεμητσάκη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα