Κοινωνία

Ο εορτασμός για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο Κιλκίς

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν φέτος την Κυριακή 18.10.20, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID -19, η τέλεση της δοξολογίας θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως η κατάθεση στεφάνων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Αναλυτικότερα, στις 16 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με τους ηρωικούς αγώνες των Μακεδονομάχων και τη σημασία του Μακεδονικού Αγώνα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.

Την Κυριακή 18.10.20 στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικά πεσόντων κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Αφροδίτη Ντίνου, εκπαιδευτικός του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Υπογραμμίζεται ότι, βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας. Επίσης, επιβεβλημένη είναι η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Στις 11 το πρωί θα τελεστεί τρισάγιο στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων, στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Επισημαίνεται ότι, βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

Εξάλλου, από τις 8 το πρωί μέχρι και τη δύση του ήλιου της 18ης Οκτωβρίου 2020 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων στην ΠΕ Κιλκίς και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου 2020.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα