Κοινωνία

Ο εορτασμός για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο Κιλκίς

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν φέτος την Κυριακή 17.10.21, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες των Μακεδονομάχων και τη σημασία του Μακεδονικού Αγώνα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2020

Ώρα 10.15 π.μ.: Προσέλευση επισήμων

Ώρα 10.30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικά πεσόντων κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Παναγιώτης Αδάμος φιλόλογος του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον ιερό ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Ώρα 11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων, στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΕΕξάλλου, από τις 8 το πρωί μέχρι και τη δύση του ήλιου της 18ς Οκτωβρίου 20201 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων στην ΠΕ Κιλκίς και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου 2020.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα