Αθλητισμός

Παρουσίαση του αθλήματος του παγκρατίου στο «Kinesis»

Εκδήλωση παρουσίασης του πανάρχαιου αθλήματος του παγκρατίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4.4.15 στο γυμναστήριο «Κίνησις» («Kinesis») του Κιλκίς με διοργανωτή τον αθλητικό σύλλογο του γυμναστηρίου («Kinesis Fight Club»).

Tο παγκράτιο είναι η πολεμική τέχνη των αρχαίων Ελληνων και η «μητέρα» όλων των σύγχρονων πολεμικών τεχνών.

Την παρουσίαση που απευθυνόταν στο τμήμα του μικτών μαχητικών αθλημάτων έκανε ο Σταύρος Γουρουτσάς με την ομάδα του, ως εκπρόσωπος της ελληνικής ομοσπονδίας του παγκρατίου.

Το παγκράτιο συνδυάζει όρθια μάχη, μάχη στο έδαφος όπως και αυτοάμυνες και χρήση όπλων.
Η «Kinesis Fight Club» έχει εντάξει πλέον στο ήδη πλούσιο πρόγραμμά της, που περιέχει κυόκουσιν καράτε, κικ μπόξιν, μουάυ τάι, αυτοάμυνα και μικτά μαχητικά αθλήματα, που είναι ουσιαστικά το σύγχρονο παγκράτιο.

«Έτσι η ανταλλαγή γνώσεων βελτιώνει το επίπεδο των αθλητών που συνεχώς βρίσκεται σε εξέλιξη», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής:

«….Ένας σύγχρονος μαχητής στο πλαίσιο της αυτοάμυνας πρέπει να ξεφύγει από τα στενά όρια του κάθε αθλήματος, που με πολλούς περιορισμούς στους κανόνες του, δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικές συνθήκες…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]