Αγροτικά

Εντείνει την εκτίμηση των εκτεταμένων ζημιών ο ΕΛΓΑ

Την συνέχιση της προσπάθειας για την εκτίμηση των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου τριμήνου ζήτησε από του Προϊσταμένους των Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ ο πρόεδρος του Οργανισμού Βασίλης Έξαρχος εκφράζοντας συγχρόνως την ικανοποίησή του για την άμεση παρουσία στις περιοχές που πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στον ΕΛΓΑ.
Με δεδομένο ότι τα χρονοδιαγράμματα για τις εκτιμήσεις των ζημιών που είχαν γίνει σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Αυγούστου τηρήθηκαν και ήδη είναι σε εξέλιξη η συγγραφή των πορισμάτων, που είναι το τελευταίο κρίσιμο στάδιο πριν από την πληρωμή των αποζημιώσεων, ο κ. Έξαρχος επεσήμανε την ανάγκη να αποτυπωθεί στα πορίσματα το μέγεθος των ζημιών με αντικειμενικότητα και ευαισθησία.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τους προϊσταμένους των υποκαταστημάτων ότι η πιλοτική εφαρμογή εκτίμησης των ζημιών με τη χρήση σύγχρονων μέσων από τον Μάρτιο του 2015 θα επεκταθεί στις περιοχές ευθύνης όλων των Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ με στόχο την ταχύτερη και με μεγαλύτερη διαφάνεια διενέργεια των εκτιμήσεων και την επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.
Σύμφωνα με τα έως σήμερα στοιχεία κυρίως λόγω και των έντονων καιρικών φαινομένων του τελευταίου τριμήνου, οι ζημιές το 2014 είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με τις ζημιές των τελευταίων τριών ετών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]