Κοινωνία

Η ενορία Αγ.Δημητρίου τίμησε καθηγητές που διδάσκουν στο κοινωνικό φροντιστήριό της

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12.11.17 η ετήσια χοροεσπερίδα του διοικητικού συμβουλίου της ενορίας Αγίου Δημητρίου Κιλκίς στο κέντρο εστίασης “Κτήμα των Ευχών”.

Μία εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάσθηκε το έργο της ενορίας και διά της οποίας ενισχύεται η κατασκευή του ενοριακού πνευματικού κέντρου, έργο το οποίο έχει προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σε αυτήν τιμήθηκαν και οι καθηγητές που εθελοντικά συμμετείχαν στο ενοριακό Κοινωνικό Φροντιστήριο το μαθητικό έτος 2016-2017 παρέχοντας ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές των τριών τάξεων του λυκείου που προέρχονται από πολύτεκνες και οικονομικώς αδύναμες οικογένειες.

Το ενοριακό κοινωνικό φροντιστήριο είναι μία ποιμαντική προσπάθεια την οποία συνεχίζει η ενορία για τέταρτη συνεχή χρονιά με εξήντα μαθητές και ήδη τα αποτελέσματα είναι καρποφόρα καθώς ανάμεσα στους άλλους επιτυχόντες, μαθητές κατάφεραν να εισαχθούν στην νομική και στην παιδαγωγική σχολή του ΑΠΘ.

Οι καθηγητές που τιμήθηκαν ήταν οι Θεόφιλος Γουλτίδης, Διευθυντής του ρροντιστηρίου, Δέσποινα Μουτσάκη, Αναστάσιος Βαφειάδης, Παρασκευή Ελευθεριάδου, Δήμητρα Αγγελάκη, Ελένη Τσομπάνη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Κωνσταντία Κοντοκώστα, Πέτρος Σαλαβασίδης, Νικόλαος Σικαλίδης, Μαρία Ανανιάδου, Τριαντάφυλλος Καμψιάδης, Μάρθα Ιωακειμίδου, Ειρήνη Γκουτνά και Χρήστος Ηλιάδης, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, προϊστάμενος του ως άνω ιερού ναού, για την ουσιαστική συμβολή και συμμετοχή τους.

Από φέτος, τα τμήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου στεγάζονται σε χώρους του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς μετά από την συμβολή του πρώην προέδρου Δημήτρη Βουλγαράκη, ο οποίος δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία του αυτή. Ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Την εκδήλωση ευλόγησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον αγώνα που δίνουν οι εφημέριοι και οι επίτροποι του ναού προς όφελος του λαού σε όλα τα επίπεδα, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία πάντοτε ήταν και είναι μπροστάρης στην παροχή βοηθείας προς όλους όσοι έχουν πραγματικές ανάγκες, τη στιγμή που οι Φορείς που είναι αρμόδιοι δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο βουλευτής Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κυριακίδης, οι οποίοι εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια και δήλωσαν την υποστήριξη τους στο πολύπλευρο ποιμαντικό έργο που επιτελείται.

Τα έσοδα της χοροεσπερίδας θα διατεθούν για την αποπεράτωση του νέου ενοριακού πνευματικού κέντρου 900 τ.μ. που θα στεγάσει όλες τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της ενορίας σε ένα σύγχρονο κτήριο με όλους τους βοηθητικούς χώρους.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]