Γενικά

Εννέα κρούσματα κορωνοϊού στην δομή της Νέας Καβάλας που «μπήκε σε καραντίνα δύο εβδομάδων»

Σε «καραντίνα» δύο εβδομάδων «μπήκε» η δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας, μετά την εμφάνιση εννέα κρουσμάτων νέου κορωνοϊού σ’ αυτήν.

Η αρχή έγινε την Δευτέρα 5.1.20, όταν βρέθηκε θετική στον ιό γυναίκα, που υπεβλήθη στον σχετικό έλεγχο δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Μόλις γνωστοποιήθηκε το περιστατικό, η διοίκηση της δομής προχώρησε αμέσως σε ταχεία ιχνηλάτηση και επαφών και διενέργεια ελέγχων σε όλη την δομή.

Ελέγχθηκαν συνολικώς 54 άτομα, και θετικά στον ιό βρέθηκαν τα εννέα.

Εντός της Τετάρτης 7.10.20 αναμένονταν και τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μοριακών ελέγχων, από τα οποία και θα αναδειχθεί ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων.

Σημειώνεται, ότι στην διαδικασία του επαναληπτικού μοριακού ελέγχου υπόκειται και το τέκνο της προαναφερθείσας γυναίκας, καθώς το αποτέλεσμα του πρώτου ελέγχου στο Κιλκίς ήταν αμφίβολο, κάτι σύνηθες στους αρχικούς ελέγχους από τους οποίους καταδεικνύονται αμέσως μόνο τα αρνητικά αποτελέσματα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]