Πολιτική

Ε.Χατζή: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ μόνη ελπίδα γιά τους αγρότες»

Συνεχίζοντας τις περιοδείες στα χωριά της Παιονίας, η Ειρήνη Χατζή επισκέφθηκε την Δευτέρα 12.1.15 Καμποχώρι, Βαλτοτόπι, Ρύζια και Ευρώπο.
Σε ομιλία της στον Εύρωπο η κ. Χατζή σημείωσε ότι «η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ λέει ψέμματα, όταν ισχυρίζεται ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα μπορούν ν’ αποτραπούν, αν υπάρξει πολιτική σταθερότητα και καθησυχαστούν οι δανειστές, διότι τα μέτρα δεν είναι απλώς απαιτήσεις των δανειστών, αλλά κατευθύνσεις της ΕΕ, στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για να γίνει ακόμη πιο φτηνό το εργατικό δυναμικό. Σε όλες τις χώρες της ΕΕ και της «ευρωζώνης» γίνονται τέτοιες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις είτε με δεξιές (π.χ. Γερμανία) είτε με σοσιαλδημοκρατικές (π.χ. Γαλλία, Ιταλία) κυβερνήσεις.
Επί πλέον, σε συζητήσεις με αγρότες η κ. Χατζή τόνισε ότι η κατάσταση των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι δραματική «και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει όσο από τη μία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υποκλίνονται στις αποφάσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ, και όσο από την άλλη το αγροτικό κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση και δεν συμπορεύεται με το εργατικό».
Ανέφερε ακόμη ότι «όσα κι αν τάζουν στους αγρότες όσοι κυβέρνησαν και όσοι επιδιώκουν να κυβερνήσουν είναι κενό γράμμα από τη στιγμή που οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις μειώνονται κάθε χρόνο, η φορολόγηση είναι δυσβάσταχτη, τα έξοδα τεράστια και οι μόνοι που ενισχύονται και θα ενισχύονται σταθερά από το κράτος (είτε με επιμήκυνση του χρέους είτε με «κούρεμά» του) είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην αγροτική οικονομία». Και κατέληξε: «Γι’ αυτό η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις εκλογές αποτελεί προϋπόθεση ώστε να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπει φραγμός στην παραπέρα μείωση του εισοδήματος και του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα