Πολιτική

Ενεργοποιείται η νεοσύστατη εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης δέχθηκε την Τρίτη 4.11.14 την επίσκεψη της προϊσταμένης της νεοσύστατης ΛΓ’ εφορείας προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων Κιλκίς δρ. Ελένης Κοτζαμποπούλου και της τμηματάρχου των βυζαντινών αρχαιοτήτων της ίδιας υπηρεσίας δρ. Μάγδας Παρχαρίδου.
Ο κ. Σισμανίδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ίδρυση Εφορείας προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων στον νομό Κιλκίς καθώς όπως τόνισε θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη και προβολή της αρχαιολογικής ιστορίας και της πολιτισμικής ταυτότητας του τόπου. «Είναι αυτονόητο» είπε «ότι ο δήμος Κιλκίς θα συνεργαστεί με την εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς και θα υποστηρίξει το έργο της».
Η προϊσταμένη της ΛΓ’ εφορείας προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων Κιλκίς ευχαρίστησε την δημοτική αρχή για το ενδιαφέρον της, και στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, πρότεινε τη διοργάνωση εκδήλωσης με τη συνεργασία του δήμου Κιλκίς στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου. Σκοπός της εκδήλωσης, που συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου, είναι να φέρει κοντά την οικογένεια και το παιδί στους αρχαιολογικούς θησαυρούς του νομού Κιλκίς.
Στην συνάντηση συμμετείχε, για θέματα της αρμοδιότητάς του, και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης & διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα