Γενικά

Έναρξη για το ΙΕΚ Παιονίας αφού ξεπεράσθηκαν τα κωλύματα

“Ανοίξε” τις “πόρτες” λειτουργίας του στη Γουμένισσα το δημόσιο ΙΕΚ Παιονίας.

Και τούτου διότι τελείως ξεπεράσθηκαν τα προβλήματα, που είχαν προκύψει σε σχέση με τις αποσπάσεις – τοποθετήσεις από πλευράς του αρμοδίου υπουργείου παιδείας των δύο στελεχών της εκπαίδευσης που είχαν επιλεγεί για τη θέση του διευθυντού και υποδιευθυντού του ΙΕΚ Πολυξένης Αλμπανίδου και Παύλου Παρασκευαϊδη αντιστοίχως.

Όπως δήλωσε η κ.Αλμαπανίδου ο υποδιευθυντής του ΙΕΚ προγραμματίσθηκε να επισκεφθεί την Παρασκευή 20-3-15 το δημαρχείο του Δήμου Παιονίας για να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έναρξη της εκπαιδευτικής εργασίας.

Για το σκοπό αυτό έχουν ειδοποιηθεί σχετικώς και οι 79 σπουδαστές, που έχουν εγγραφεί στο ΙΕΚ Παιονίας, στο οποίο θα λειτουργήσουν τα τμήματα στελεχών διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, τεχνικών αμπελουργίας και οινολογίας, και τεχνικών εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα) web designer-developpe/video games.

“Παράλληλα”, συνέχισε, “έχει εκπονηθεί” το πρόγραμμα των μαθημάτων, ενώ έχουν προσληφθεί και οι εκπαιδευτές, που θα το υλοποιήσουν”.

Μια εξέλιξη σαφώς ευχάριστη που ικανοποιεί την τοπική κοινωνία και τους παράγοντές της, καθώς η λειτουργία ενός τέτοιου ΙΕΚ θα προσφέρει τις δυνατότητες σωστής επιμόρφωσης στους σπουδαστές του, σε τομείς που συνδέονται άμεσα με την αγροτική οικονομία της τοπικής καλλιέργειας, όπως της αμπέλου, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθυμίζεται, ότι η φοίτηση του στα τέσσερα απογευματινά εηάμηνα είναι εντελώς δωρεάν και περιλαμβάνει ένα ακόμη εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης. Χωρίς αυτήν ο σπουδαστής δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης, που διενεργούνται άπαξ ετησίως σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σημειώνεται, ότι χωρίς την πιστοποίηση ο απόφοιτος του ΙΕΚ θα διεθέτει απλώς μία βεβαίωση κατάρτισης, που δεν συνιστά επίσημο έγγραφο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]