Πολιτική

Εναντίον του νέου «μνημονίου» οι συνταξιούχοι ΟΤΑ του νομού

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας και συζήτησε, μεταξύ άλλων, τις τελευταίας εξελίξεις μετά τα νέα «αβάστακτα αντισυνταξιουχικά και αντιλαϊκά μέτρα», όπως τα χαρακτήρισε με βάση και την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, την οποία ενέκρινε ομόφωνα και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Πετώντας και το τελευταίο φύλλο συκής η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις πλάτες από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε προς ψήφισιν στην Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο ενόψει του τρίτου μνημονίου, με το οποίο – μεταξύ άλλων – εκτελεί εν ψυχρώ τα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα.

Το τρίτο μνημόνιο «δεν αφήνει τίποτε από ό,τι με τη δουλειά μας, το μόχθο και τον ιδρώτα μας αποκτήσαμε», αναφέρουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις και επισημαίνουν: «Ερχονται νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις. Οι επικουρικές θα εξαφανιστούν μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Το ΕΚΑΣ καταργείται. Αυξάνονται οι κρατήσεις για την Υγεία, που θα υπολογίζονται στο αρχικό ποσό της σύνταξης. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η φορολογία, ο ΦΠΑ αυξάνονται παντού. Νέες περικοπές σε φάρμακα – Υγεία. Σταθερά μειώνεται η χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο κατάλογος θα γίνεται ατελείωτος».

Παράλληλα, απευθύνουν προσκλητήριο αγώνα σε όλους τους συνταξιούχους : «Τώρα χρειάζεται πιο ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε τη μαζική μας παρουσία και δράση σε συμμαχία με τα παιδιά μας, τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, απέναντι στη βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήματος και τις πολιτικές του».

Θα γίνει από τον σύλλογο συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας αναλυτική παρουσίαση των αντιασφαλιστικών μέτρων, προσεχώς, αφού σε πρώτη φάση στη Βουλή ήλθε μόνο ένα μέρος του Ασφαλιστικού, ενώ θα ψηφιστούν όλες οι ανατροπές σε επόμενο χρόνο.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση και στο νομού Κιλκίς συντονιστικού οργάνου όλων των συνταξιοδοτικών οργανώσεων, όπως έγινε πανελλαδικώς και σε πολλούς νομούς της χώρας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα