Κοινωνία

Ένα συγκλονιστικό βίωμα γιά τον δήμαρχο Παιονίας Κ.Σιωνίδη στην τελετή του Αγιασμού στην Τρίγλια της Βιθυνίας

Στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων με κατάδυση του Τιμίου Σταυρού κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο παραβρεθήκαμε την Πέμπτη 19.1.23, στην Τρίγλια της Βιθυνίας (κωμόπολη της Προύσας) παρέστη ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.

Αναφερόμενος σ’ αυτό το βίωμα, ο κ. Σιωνίδης αναφέρει σε εκτενή δήλωσή του τα εξής:.

« ,… Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος, όπου ο χώρος, Τα τελευταία χρόνια ο χώρος χρησιμοποιείται από τον δήμο Μουδανίων ως πολιτιστικό κέντρο, και δόθηκε άδεια από τον οικείο δήμο για την τέλεση του εορτασμού των Θεοφανείων, καθώς οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην κοντινή παραλία.

Στην Θεία Λειτουργία από νωρίς το πρωί παρέστη πλήθος πιστών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κυρίως από την περιοχή της Χαλκιδικής (Ν. Τρίγλια).

Στην συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στο παλαιό ελληνικό δημοτικό σχολείο Τρίγλιας, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος με την ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία φύτεψαν δύο ελιές στο προαύλιο χώρο του παλιού σχολείου. Σε εκείνο το σημείο, παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ έστειλε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας λέγοντας «σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας για να στείλουμε ένα μήνυμα δυνατό. Αν έχουμε πίστη, αγάπη και ενότητα μπορούμε να ξεπερνούμε τις καταστροφές μας και να βαδίσουμε μαζί σε ένα αύριο ειρήνης και δημιουργίας. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Και ο δήμαρχος Μουδανίων Hayri Turkyilmaz μίλησε για την ειρήνη, χαρακτηρίζοντάς την «δώρο και αγαθό», ενώ έκλεισε τη σύντομη τοποθέτηση του με τους στίχους από το ποίημα «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου.

Τέλος, μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσω τον μητροπολίτη Προύσης κκ Ιωακείμ στην περιοχή του οποίου υπάγεται και η Τρίγλια. Ο μητροπολίτης κατάγεται από την Σιταριά του δήμου Παιονίας και έχει το επίθετο Μπίλλης. Όσον αφορά στην ενδυματολογική του εμφάνιση, διευκρινίζεται ότι στην παρούσα φωτογραφία είναι με πολιτική περιβολή, καθ’ όσον δεν επιτρέπεται στους ιερωμένους να κυκλοφορούν, εκτός των ναών με ράσα. Η μόνη εξαίρεση είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων