Εκπαίδευση

Ένα πρώτο πανελλήνιο βραβείο γιά το δημοτικό σχολείο Σ.Σ. Μουριών

Τρείς πανελλαδικούς, νεανικούς, μαθητικούς διαγωνισμούς γιά μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γιά το σχολικό έτος 2021-22, διοργάνωσε με επιτυχία ο τομέας νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η συμμετοχή υπήρξε αθρόα και στους τρεις διαγωνισμούς.

Η τελετή απονομής των βραβείων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2.7.22, στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών.

Οι διαγωνισμοί, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας του ΕΕΣ με το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων, είχαν τις ακόλουθες θεματικές:

– Διαγωνισμός δοκιμίου: «Εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, 1922-2022 – Διωγμένοι από την όμορφη πατρίδα», γιά μαθητές ε΄και στ΄ τάξεων δημοτικού σχολείου και από α΄μέχρι γ΄ τάξεων γυμνασίου.

– Διαγωνισμός ζωγραφικής: «Ο εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού μέσα από τα παιδικά μάτια», γιά μαθητές ε΄και στ΄ τάξεων δημοτικού σχολείου και από α΄μέχρι γ΄ τάξεων γυμνασίου,

– Διαγωνισμός κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά: «Φαντασία να υπάρχει” το δημοτικό σχολείο Σ.Σ. Μουριών κατέκτησε το πρώτο βραβείο με το έργο “Φωλιές για πουλάκια”, μία κατασκευή από κουτιά σκόνης γάλακτος.

Το βραβείο παρέλαβε η μαθήτρια Ιωάννα Κούδα, που παρέστη, με την δασκάλα του τμήματος ένταξης Χρυσάνθη Βασιλείου και την μητέρα της Ειρήνη Παναγιωτίδου, στην τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στην εκδήλωση του ΕΕΣ εκτέθηκαν τα έργα των μαθητών, που διέπρεψαν στους ανωτέρω διαγωνισμούς, ενώ πραγματοποιήθηκαν και πολιτιστικά δρώμενα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ευχαριστήριο

Μέσα από 265 έργα, 68 σχολεία και με κριτές δύο καθηγητές εικαστικών η μαθήτρια της ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου Σ.Σ. Μουριών Ιωάννα Κούδα απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων, με το έργο “Φωλιές πουλιών”, στον διαγωνισμό του τομέα νεολαίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τίτλο “Φαντασία να υπάρχει: Φτιάχνω ένα χρηστικό αντικείμενο εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά”.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, με πρόεδρο τον Μάκη Αργυρόπουλο, τις Ρούλα Κίκιρα, Κυριακή Αμανατίδου και Ελισσάβετ Αγγελακίδου για την κάλυψη των μεταφορικών μας εξόδων καθώς και την Χριστίνα Γιάγκα και την οικογένειά της για την υπέροχη φιλοξενία της και τις ξεναγήσεις μας στην Αθήνα.

Η δασκάλα του τμήματος ένταξης Χρύσα Βασιλείου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]