Κοινωνία

Βραβείο πανελληνίου μαθητικού διαγωνισμού στο 2ο γυμνάσιο Κιλκίς

Με το βραβείο «εξαιρετικής δημιουργίας» του πανεληνίου μαθητικού διαγωνισμού του εθνικού κέντρου έρευνας και διάσωσης σχολικού υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) γιά εργασία της μαθήτριάς του Χαράς Τσαβδαρίδου, τιμήθηκε το δεύτερο γυμνάσιο Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέροντια τα εξής:
«Σχολείο»: Μια λέξη που μονοπωλεί στο μυαλό όλων των νυν και μελλοντικών μαθητών, μια λέξη που ξυπνά γλυκές αναμνήσεις από την παιδική ηλικία όλων των αποφοίτων. Με σκοπό να φέρει αυτές τις αναμνήσεις ξανά στην επιφάνεια, το εθνικό κέντρο λερευνας και διάσωσης σχολικού υλικού και το τμήμα εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου παιδείας, διοργάνωσαν τον 2ο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν Νηπιαγωγεία με εικαστικές εκθέσεις αλλά και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με ταινίες μικρού μήκους. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως στην Αθήνα το Σάββατο 21.11.15.

Στην έναρξη της τελετής βράβευσης έγινε παρουσίαση του αφιερώματος για τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης, όπως το Ζωγράφειο και το σχολείο της Βλάγκας. Προηγήθηκε η βράβευση των νηπιαγωγείων από την αγαπημένη όλων των παιδιών, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Μαρί Κυριακού. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο 2ο νηπιαγωγείο Δραπετσώνας και στο νηπιαγωγείο Κερασιάς Πέλλας. Έπειτα, ακολούθησαν τα λύκεια. Το πρώτο βραβείο έλαβαν το 3ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, το 2ο ΓΕΛ Πύργου Ηλείας, τα εκκλησιαστικά σχολεία Βελλάς, Ιωαννίνων και Πατρών καθώς και το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Καλλιθέας και το 1ο ΕΠΑΛ Άργους. Μετά τα λύκεια απονεμήθηκαν τα βραβεία στα γυμνάσια που διακρίθηκαν. Συγκεκριμένα, το πρώτο βραβείο δόθηκε στο 6ο γυμνάσιο Λαμίας, στο πρότυπο πειραματικό γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και στο 3ο γυμνάσιο Φλώρινας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των δημοτικών σχολείων. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο 9ο δημοτικό Νέας Ιωνίας και στο δημοτικό σχολείο Πύργου Τήνου. Τα σχολεία που διακρίθηκαν βραβεύτηκαν από μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, του πνεύματος και της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο φφυπουργός παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης, η τέως υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο πρόεδρος της ένωσης συντακτών περιοδικού – ηλεκτρονικού Τύπου Θέμης Μπερεδήμας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης και συγγραφείς όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Αγγελική Βαρελά καθώς και άλλα εξ ίσου σημαντικά πρόσωπα.

Το σχολείο μας, 2ο γυμνάσιο Κιλκίς, συγκαταλέγεται στα σχολεία που διακρίθηκαν. Συμμετείχε με την εργασία της μαθήτριας της γ’ γυμνασίου, Χαράς Τσαβδαρίδου, υπό την επιμέλεια του εκπαιδευτικού, κύριου Κ. Ντίνου. Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και με ζωντανή συνέντευξη της ιατρού και προέδρου της «Τέχτης» Κιλκίς, Κυριακής Παπαδοπούλυ-Πάγκου, η οποία είναι απόφοιτος του οκτατάξιου γυμνασίου. Γι αυτό και την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την πολύτιμη βοήθειά της. Το σχολείο μας απέσπασε το βραβείο εξαίρετης δημιουργίας , το οποίο παρέλαβε η μαθήτρια, Χαρά Τσαβδαρίδου, εκπροσωπώντας το 2ο γυμνάσιο Κιλκίς.

Μέσα από αυτόν το διαγωνισμό μάθαμε την ιστορία σχολείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το κάθε σχολείο μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργικότητας, πρόβαλε την ιστορία του, την ιστορία του τόπου του, προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό σε όσους παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν και στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και του ΕΚΕΔΙΣΥ. (http://www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/), ενώ όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που έλαβαν μέρος, θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα