Κοινωνία

Ένα βραβείο της Πολιτείας γιά το ΕΠΑΛ Αξιούπολης

Το ΕΠΑΛ Αξιούπολης και συγκεκριμένα οι μαθητές του τομέα υγείας και πρόνοιας, ειδικότητας νοσηλευτικής βραβεύτηκαν την Τρίτη 10.5.16 από το υπουργείο παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων για την υλοποίηση του προγράμματος «Μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και πρόσφυγες στον δήμο Παιονίας». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2015-16 από τις καθηγήτριες Κ. Τοπαλίδου, Π.Αναστασίου, Ι.Ματραλή με την υποστήριξη του διευθυντή του ΕΠΑΛ Ν.Τσιτούρα και του ΚΕΣΥΠ Κιλκίς.

Στόχος του προγράμματος ήταν να ενημερώσει τους μαθητές για τη δράση των ΜΚΟ στη περιοχή του δήμου Παιονίας αναφορικά με τυχόν μελλοντική τους επαγγελματική διέξοδο και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό και την εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο. Περιελάμβανε τη συλλογή πληροφοριών για τη δράση όσων ΜΚΟ έχουν παρουσία στην περιοχή, μια εκδήλωση ενημέρωσης από εκπροσώπους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», οι οποίοι παραβρέθηκαν στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης καθώς και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Τα συγκεντρωμένα είδη παραδόθηκαν στους πρόσφυγες της περιοχής από τις καθηγήτριες και την υπεύθυνη του δήμου Ε. Πολιτίδου.

«Το αίσθημα της υπευθυνότητας που επέδειξαν τα παιδιά μαθαίνοντας τι σημαίνει πρόσφυγας και τι είναι οι ΜΚΟ, η χαρά της προσφοράς, η ικανοποίηση και η υπερηφάνεια που αισθάνθηκαν βοηθώντας κάποιους άλλους φώτισαν τα πρόσωπα όλων και έφεραν το χαμόγελο της ελπίδας», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]