Οικονομία

Ένα ακόμη βράβειο γιά την «Κλέεμαν»

Το Silver Award (ασημένιο βραβείο) στην κατηγορία βιομηχανίας των «Energy Mastering Awards 2015», που τελούν υπό την αιγίδα του κέντρου ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης Ενέργειας, απέσπασε η «Κλέεμαν».
Η βράβευση της από την ανεξάρτητη κριτική επιτροπή του θεσμού προήλθε, κατά κύριο λόγο, από την πιστοποίησή της κατά ISO 14006 Eco Product Design, που αφορά στην μείωση κατανάλωσης της ενέργειας, τόσο κατά την κατασκευή των προϊόντων της εταιρείας, όσο και κατά την χρήση τους και την ανακύκληση τους μετά το πέρας του κύκλου ζωής τους. Η KLEEMANN είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα με πιστοποίηση κατά ISO 14006 Eco Product Design και μια από τις λίγες παγκοσμίως.

Παράλληλα, ελήφθη υπ’ όψιν το σύνολο των διαδικασιών της περιβαλλοντικής διαχείρισης της εταιρείας, τόσο στο πεδίο της ανακύκλωσης των παραγώγων αποβλήτων της εξάλειψης των αερίων ρύπων όσο και στη συνεχή προσπάθεια για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με επενδύσεις και δράσεις.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Νίκος Κουκούντζος, δήλωσε σχετικώς: «Η νέα αυτή βράβευση για την εταιρία μας, παρακινεί όλους μας στην KLEEMANN να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια μας, για παραγωγή προϊόντων πιο φιλικών προς το περιβάλλον, με ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε όλο τον κύκλο ζωής τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της KLEEMANN αναζητεί νέες τεχνολογίες για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας».

Σημειώνεται ότι η KLEEMANN παράγει τους υδραυλικούς και μηχανικούς ανελκυστήρες νέας γενιάς «Green Edition», οι οποίοι διαφοροποιούνται από τη συμβατική τεχνολογία, καθώς προσφέρουν άριστη ποιότητα κίνησης με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 60%.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]