Γενικά

Εμπορική αμαξοστοιχία στον Σ.Σ. Ειδομένης ακινητοποίησαν για ένα δίωρο δεκάδες μετανάστες

Αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην περιοχή του σιδηροδρομμικού σταθμού της Ειδομένης κατέλαβαν επι ένα δίωρο περίπου το μεσημέρι της Κυριακής 21.6.20 λίγο μετά τις μία περίπου περισσότεροι από τριακόσιοι μετανάστες Αφγανοί και Πακιστανοί στην πλειοψηφία τους επιχειρώντας ουσιαστικά να μεταφερθούν χωρίς κόστος προς τον σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μετανάστες που επανοπρωοθούνται από τα Σκόπια στην χώρα μας και συμπεριλαμβάνονται σε ένα διαρκές και επαναλαμβανόμενο σκηνικό, ιδίως τους τελευταίους μήνες, το οποίο εκτελείται από και προς την χώρα μας και στο οποίο καταλυτικό ρόλο διαδραματίζει η μαζική μετακίνηση μεταναστών με εμπορικά τραίνα της γραμμής Θεσσαλονίκης
– Ειδομένης.

Το σημερινό σκηνικό περιελάμβανε περίπου εκατόν πενήντα μετανάστες που είχαν ανέβει από το λιμάνι και το Κορδελιό της Θεσσαλονίκης με την ελπίδα ότι θα περάσουν τα σύνορα από την Ειδομένη. Για κακή τους τύχη την ώρα που το τραίνο σταμάτησε για έλεγχο στον σταθμό της Ειδομένης, την ίδια ώρα επαναπροωθήθηκαν περίπου πενήντα μετανάστες από τα Σκόπια χτυπημένη και λεηλατημένη από την αστυνομία των Σκοπίων, και στην εικόνα αυτή ζήτησαν από την Ελληνική αστυνομία να γυρίσουν πίσω στην Θεσσαλονίκη.

Για την απελευθέρωση της αμαξοστοιχίας και την συνέχιση των δρομολογίων κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις της διευθύνσεως του Κιλκίς με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή κ. Παπαποστόλου ενώ προσήγαγαν 42 άτομα που επέβαιναν παράνομα στην αμαξοστοιχία .

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]