Αθλητισμός

Εμφάνιση πολλών υποσχέσεων από Ν.Ιωακειμίδη-Ε.Κωνσταντινίδου

Διεξήχθησαν το Σάββατο 10.5.14 στο Καυτανζόγλειο Θεσσαλονίκης οι αγώνες του ομίλου των διασυλλογικών πρωταθλημάτων κλασικού αθλητισμού ανδρών και γυναικών γιά τα σωματεία της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής, Πέλλας-Κιλκίς και Πιερίας-Ημαθίας.
Ο ΓΑΣ Κιλκίς συμμετέσχε στους αγώνες με πέντε αθλητές και μία αθλήτρια και κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του κατακτώντας δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο.ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Στους καλύτερους αθλητές των αγώνων κατάφερε να προσθέσει το όνομά του ο 20χρονος δρομέας ταχυτήτων του συλλόγου Νίκος Ιωακειμίδης με τις νίκες του στους δρόμους 100 όσο και 200 μ . Ο αθλητής που γυμνάζεται από φέτος με τον Κώστα Μιναρετζή, συνέτριψε τις ατομικές επιδόσεις του και έδειξε, από την πρώτη του κιόλας επίσημη φετινή εμφάνιση ότι μπορεί να σημειώσει επιδόσεις ανάλογες με το μεγάλο ταλέντο του.
Στα 100 μ με αντίθετο άνεμο σημείωσε το πρωί 11”08 καταρρίπτοντας το 11”31 , ενώ στα 200 μ το απόγευμα πρώτευσε άνετα με 22”39 αφήνοντας στη ιστορία το 23”14 που είχε από πέρυσι και φυσικά υπερέβη με το «καλημέρα» τα υψηλά όρια του ΣΕΓΑΣ εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και νέων ανδρών και στα δύο αγωνίσματα.
Στον δρόμο 5000 μ των ανδρών απόλυτα επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη συμμετοχή του 17χρονου Αιμίλιου Μαβίδη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Ατομική επίδοση στα 100 μ όπου συμμετέσχε σημείωσε και ο παίδας αθλητής Παύλος Παπαδόπουλος που με 12”01 κατέρριψε την ατομική του επίδοση (προηγούμενη 12”83 από πέρυσι).
Μια άτυχη στιγμή στην τελευταία αλλαγή της ομάδας σκυταλοδρομίας 4χ100 μ των ανδρών την οδήγησε σε εγκατάλειψη και στέρησε από τον ΓΑΣ Κιλκίς την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου στους αγώνες.
Παράλληλα με τα διασυλλογικά πρωταθληματα των ανδρών και γυναικών διεξήχθησαν στο Καυτανζογλείο στάδιο και οι αγώνες των διασυλλογικών πρωταθλημάτων συνθέτων αγωνισμάτων (πενταθλου– εξαθλου) της κατηγορίας παμπαίδων α’ – παγκορασίδων α’ για τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας, του Κιλκίς και της Ημαθίας σε έναν όμιλο με υψηλό επίπεδο συναγωνισμού.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΛΟΥΝΗΣ
Ο ΓΑΣ Κιλκίς συμμετέσχε με την δεκαπεντάχρονη Ελένη Κωνσταντινίδου που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 6η θέση με 3.069 βαθμούς και έδειξε στοιχεία που αφήνουν πολλά περιθώρια διάκρισης στο μέλλον. Η επίδοση της Κωνσταντινίδου , που γυμνάζεται στα σύνθετα με τον παλιό πρωταθλητή του δεκάθλου και προπονητή του ΓΑΣΚ Τάσο Λουνή , είναι νέα ατομική της (είχε 2810 βαθμούς από πέρυσι) και επίτευξη του υψηλού ορίου του ΣΕΓΑΣ (2800 β) για την συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η Κωνσταντινίδου σημείωσε 14.19 στα 80 μετ. εμποδίων 4,30 μ στο άλμα σεις μήκος, 8,82 μ στην σφαιροβολία 27,94 μ στον ακοντισμό και 1.54.05 στα 600 μ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα