Πολιτική

Παναγιώτης Βαβουγιός:«Ελπίδες σε συνταξιούχους έδωσε το ΣτΕ»

Στους τρεις βασικούς «άξονες», που αφορούν στους συνταξιούχους του ελληνικού Δημοσίου, ήτοι την μείωση συντάξεων, την υγειονομική περίθαλψη και τα του ασφαλιστικού των, αναφέρθηκε με συνέντευξή του ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων που εκπροσωπεί 260.000 συνταξιούχους Παναγιώτης Βαβουγιός.

Σημειώνεται, ότι μέλος της ομοσπονδίας είναι και ο σύλλογος του νομού Κιλκίς, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010 και γιά την ώρα αριθμεί 260 μέλη, ενώ διαθέτει ιδιοκτήτο εντευκτήριο επί της οδού Τσιρογιάννη 8, η λειτουργία του οποίου θα εγκανιασθεί επισήμως τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Παράλληλα ο κ. Βαβουγιός αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ως παράνομη την περικοπή των συντάξεων με τον νόμο του 4093/2012 και επιβάλλει την επαναφορά τους στα προ του 2012 επίπεδα.

Μία απόφαση, βεβαίως, που ικανοποιεί τον κλάδο των συνταξιούχων του Δημοσίου, και η οποία, αν τελικώς ισχύσουν οι εξαγγελίες του γενικού γραμματέα του αρμοδίου υπουργείου Γεωργίου Ρωμανιά, θα εκτελεσθεί με αναδρομική ισχύ όχι μόνον γιά τους δώδεκα συνταξιούχους που είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά γιά το σύνολό τους.

Αν και, όπως ανέφερε ο κ. Βαβουγιός «υπάρχει ανοχή από πλευράς της ομοσπονδίας επί αυτού του ζητήματος, λόγω της δύσκολης συγκυρίας γιά τα δημοσιονομικά του κράτους, η καταβολή των αναδρομικών, να γίνει σταδιακώς και σε βάθους χρόνου».

Από τα «βέλη» της κριτικής του προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας δεν εξαιρέθηκε ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης, ένας τομέας ιδιαιτέρως κρίσιμος γιά τα μέλη της ομοσπονδίας, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών λόγω ηλικίας λαμβάνουν φαρμακευτικές αγωγές.

«Ο σημερινός τρόπος λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ και η χορήγηση των φαρμάκων που καθιέρωσαν οι πολιτικές ηγεσίες του αρμοδίου υπουργείου τα τελευταία χρόνια υπήρξε και εξακολουθεί να είναι στην λογική περικοπών και ιδιαίτερως προβληματική» τόνισε «και ευελπιστούμε ότι θα διαφοροποιηθεί με βάση και τα όσα συζητήθηκαν με την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

Τέλος της ανησυχίες του εξέφρασε ο κ. Βαβουγιός γιά την εξέλιξη του ασφαλιστικού ζητήματος συνολικώς, αλλά και ειδικώς γιά τον κλάδο τους στην Πατρίδα μας, που λόγω της οικονομικής κρίσεως έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

«Εμείς ζητούμε», τόνισε «την επαναφορά του 3% από τους κοινοτικούς πόρους και επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτως ώστε να κρατηθεί, να διατηρηθούν τα επίπεδα των χορηγήσεών τους».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]