Πολιτική

ΕΛΜΕ: «Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι καταργηθέντες τομείς στην επαγγελματική εκπαίδευση»

Την επεναλειτουργία των καταργηθέντων στην επαγγελματική εκπαίδευση τομέων, με ανάκληση των τεθέντων σε διαθεσιμότητα καθηγητών, τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις, συν την επαναλειτουργία καταργηθεισών ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ ζητεί η ΕΛΜΕ Κιλκίς.
Στην σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Γιώργος Ξενέλλης, αναφέρονται τα εξής:
«Μόλις 174 εκπαιδευτικοί από τους 1799, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικώς, έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα, περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν ανεπίτρεπτα. Επίσης, πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, από όσους έχουν υποβάλει αίτηση και μαζί με τους 85, συνολικώς δηλαδή, περίπου 300, κινδυνεύουν με άμεση απόλυση εφ’ όσον δεν υπάρξει νέα προκήρυξη, που να τους περιλαμβάνει όλους.
Με την εφαρμογή των νόμων 4172/2013 και 4186/2013, καταργήθηκαν δεκάδες ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, με σοβαρές επιπτώσεις σε πάνω από 20.000 μαθητές/μαθήτριες και στις οικογένειές τους.
Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει άμεση ανάγκη για την επαναλειτουργία των τομέων που καταργήθηκαν και όλων των ειδικοτήτων τους, στο νέο ΕΠΑΛ, με την ταυτόχρονη επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών και
μαθητών στα σχολεία. Να μην γίνει καμμία απόλυση εκπαιδευτικού και να τοποθετηθούν όλοι σε νέες θέσεις, καθώς και να επαναλειτουργήσουν οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα