Πολιτισμός

«Ο κόσμος του παιδιού» στην έκθεση έργων ζωγραφικής της «Τέχνης»


Εγκαινιάσθηκε την Πέμπτη 23.1.14 στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης» η έκθεση έργων ζωγραφικής μελών των παιδικών τμημάτων και των τμημάτων δημιουργικής γραφής του συλλόγου.
Την έκθεση πλαισιώνουν επίσης και έργα παιδιών από όλο τον κόσμο που στάλθηκαν από την Νόβα Ζαγκόρα της Βουλγαρίας, καθώς όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο στην εν λόγω πόλη διοργαβώνεται διεθνής διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής στον οποίο αποστέλλονται και συμμετοχές μαθητών της «Τέχνης».
Οι μικροί ζωγράφοι, εντυπωσίασαν για μια ακόμη φορά το κοινό με τα πινέλλα τους και με τον τρόπο έκφρασής τους, μέσα από τον οποίο αποτυπώνεται με καθαρότητα η αθωότητα, ο ψυχισμός και η γενικότερη αντίληψή τους για τον κόσμο που ζούμε.
Την εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα παρουσία πλήθους κόσμου, κυρίως γονέων και συγγενών των παιδιών, χαιρέτισε η πρόεδρος της «Τέχνης» Κική Παπαδοπούλου Πάγκου, καθώς και οι τρεις δάσκαλοι των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής του φορέα Κική Βέλκου, Νικόλας Μπλιάτκας και Θάνος Στόκας.
Στην συνέχεια, επιδόθηκαν τα τιμητικά διπλώματα που στάλθηκαν από τους διοργανωτές της Βουλγαρίας στους μαθητές της «Τέχνης», οι οποίοι διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του 2013. Ειδικότερα, επαίνους έλαβαν οι Ιωάννα Χριστοφορίδου 9 ετών, Ραφαηλία Βασιλειάδου 6 ετών, Ζωή Μπόζη 4 ετών, Ζωγραφιά Αμοιρίδου 11 ετών, Νατάσα Κυριακού 10 ετών, Αναστάσιος Παρπαράς 7 ετών και Στυλιανός Παρπαράς 9 ετών.
Μπορεί πρωταγωνιστές της βραδιάς να ήταν οι μαθητές ζωγραφικής της «Τέχνης», μια εξ ίσου όμως πανέμορφη παρουσία και εμφάνιση είχαν οι μικρές μαθήτριες του τμήματος μπαλέτου και σύγχρονου χορού και χορού «λάτιν» με υπεύθυνη την δασκάλα Κέλλη Πολυχρονίδου, που παρουσίασαν υπέροχες χορογραφίες.
Στους παρευρεθέντες δόθηκε και το ημερολόγιο της «Τέχνης» για το 2014, διακοσμημένο με έργα παιδιών των παιδικών τμημάτων του φορέα και παιδιών από άλλες χώρες της υδρογείου, ενώ τυχερή της βραδιάς κατά την κοπή της βασιλόπιτας ήταν η μαθήτρια Μαρία Λογδανίδου που κέρδισε ένα χαρακτικό του Γιάννη Γουρζή.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9.2.14, με ώρες λειτουργίας καθημερινώς 10π.μ.-12μ και 4-8μ.μ.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές