Πολιτισμός

Έκθεση στην «Τέχνη» υδατογραφίας της Μάγδας Αγαλιώτη

Εκθεση υδατογραφιών της συντοπίτισσας εικαστικής καλλιτέχνιδος Μάγδας Αγαλιώτη θα φιλοξενήσει η «Τέχνη».
Η έκθεση θα εγκαινιασθεί στις 7 το βράδυ της Τετάρτης 18.3 στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού».

Η θεματολογία της κ. Αγαλιώτη είναι κυρίως τοπιογραφία, αλλά και νεκρή φύση. Είναι έμπειρη δεξιοτέχνις στην χρήση των χρωμάτων και του συνδυασμού τους. Χρησιμοποιεί χρώματα ζωηρά και φωτεινά που αναδίδουν μια γλυκύτητα όμοια με αυτήν της ελληνικής φύσης την άνοιξη, ενώ τα έργα της είναι ρεαλιστικά με αρκετά αφαιρετικά στοιχεία και συμβολισμούς.

Η Μάγδα Αγαλιώτη παρακολούθησε από πολύ μικρή διάφορα εργαστήρια τεχνών στη Θεσσαλονίκη στο Πολύκαστρο και στο Κιλκίς.
Ασχολείται επίσης με την αγιογραφία, ξυλογλυπτική για την αγιογραφία, ελαιογραφία, ζωγραφική σε πέτρα και κοχύλι, πυρογραφία σε ακατέργαστο ξύλο με χρώμα, τοιχογραφία, κόσμημα και κεραμική.
Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις βυζαντινής αγιογραφίας που πραγματοποιήθηκαν στο πνευματικό κέντρο του Κιλκίς, από το εικαστικό εργαστήρι του οργανισμού πολιτισμού νέας γενιάς και αθλητισμού, του υπουργείου πολιτισμού. Επί πλέον, συγγράφει βιβλίο για την τεχνική της αγιογραφίας.

Σήμερα σπουδάζει ζωγραφική στο Κολλέγιο Τεχνών του Λονδίνου (LondonArtCollege). Κατά το παρελθόν έχει εκθέσει έργα υδατογραφίας της σε ιδιωτικούς χώρους στο Ναύπλιο και στη Ζάκυνθο.
Για την δουλειά της έχει δηλώσει τα εξής: “Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, με φανταζόμουν με πινέλα και χρώματα και ονειρευόμουν να εξελίσσομαι μέσα από την τέχνη μου.

Ο πατέρας μου ήταν φωτογράφος, την εποχή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας τότε που η φωτογραφία ήταν και ζωγραφική. Μου άρεσε να μαθαίνω από αυτόν, όταν φώτιζε και χρωμάτιζε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του με πινέλα και χρώματα. Αυτή ήταν και η πρώτη και ουσιαστική μου επαφή με την τέχνη, από πολύ κοντά.

Αυτό που με συναρπάζει με την ακουαρέλα είναι η εκφραστική της δύναμη, η διαφάνεια, η μαγική μίξη των χρωμάτων, που γίνεται από μόνη της πάνω στον καμβά, και όχι στην παλέτα. Όσο την ανακαλύπτω, τόσο με κατακτά.
Φυσικά, αν είσαι ζωγράφος, ή άλλης τέχνης εραστής, ένα από τα πράγματα που επιθυμείς περισσότερο, είναι να εκθέσεις τον εαυτό σου και τα έργα σου, για να τα ζήσουν και άλλοι άνθρωποι, εκτός από εσένα.

Με αυτήν την έκθεσή μου, ελπίζω όσο απόλαυσα να ανακαλύπτω τον εαυτό μου και την τεχνοτροπία μου, τόσο να απολαύσουν οι επισκέπτες τα έργα μου και να μοιραστούμε την οπτική μου”.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή των Βαϊων 5.4.15, με ώρες λειτουργίας τις καθημερινές 10π.μ-12μ. και 4-8μ.μ. και το Σάββατο 5.30-8.00μ.μ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]