Κοινωνία

Άριστες εντυπώσεις άφησε εκδρομή του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς

Εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, με την συμμετοχή 43 μελών και φίλων πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο 10 και 11.2.24 ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Η αναχώρηση έγινε το Σάββατο το πρωί ,και σε λίγες ώρες βρεθήκαμε στο πανέμορφο ορεινό χωριό Νυμφαίο, όπου είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε και να θαυμάσουμε τα παραδοσιακά κτίρια, με την χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και να απολαύσουμε παραδοσιακούς μεζέδες και κρασί της περιοχής. Ευχάριστη έκπληξη, η έναρξη λειτουργίας λαογραφικού μουσείου πριν από λίγους μήνες.

Το απόγευμα ξεκουραστήκαμε σε ξενοδοχείο της περιοχής και το βράδυ όλη η ομάδα μαζί γευθήκαμε ιδιαίτερες γεύσεις σε εστιατόριο του Παντελεήμονα, όπου έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου.

Το πρωί της Κυριακής, μετά το πρωινό, ξεναγηθήκαμε στο οινοποιείο «Κτήμα Άλφα», όπου, μετά από μία πολύ αναλυτική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του κτήματος και την παρουσίαση της διαδικασίας οινοποίησης, ακολούθησε γευσιγνωσία διάφορων οίνων. Το μεσημέρι περιηγηθήκαμε στην πόλη της Κοζάνης (δυστυχώς το λαογραφικό μουσείο για άγνωστο λόγο ήταν κλειστό) και απολαύσαμε τοπικά εδέσματα σε ταβέρνες της πόλης.

Γεμάτοι όμορφες εικόνες πήραμε το δρόμο της επιστροφής γιά το Κιλκίς, ανανεώνοντας ραντεβού για τις επόμενες δράσεις του συλλόγου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα