Γενικά

“Έκρηξη” και αποχώρηση Δημήτρη Τσαντάκη από το δημοτικό συμβούλιο με “μύδρους” κατά της διοίκησης του δήμου Κιλκίς!

Το ξέσπασμα του επικεφαλής της “Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς” Δημήτρη Τσαντάκη κατά της διοίκησης του δήμου, στην οποία καταλόγισε, μεταξύ άλλων, “δυσλειτουργία, μη ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, κοινωνική αναλγησία και αναξιοπιστία”, και η αποχώρησή του από την αίθουσα αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του κατά την επί των εκτός ημερησίας διατάξεως θεμάτων ημερήσιας διάταξης συζήτηση, “σημάδεψαν” την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 26.9.22.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη στην επικείμενη λειτουργία βρεφικού σταθμού στο Κιλκίς.

“Πού είναι η “ανθρωπιά;”

“Αναφέρεσθε”, είπε ο κ.Τσαντάκης, “στον χώρο των βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ο οποίος εξυγιάνθηκε επί των ημερών μας με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Δεν λέτε τίποτε γιά την οικογένεια που έχασε ένα βρέφος της απο ανίατη ασθένεια, στην οποία το 2022 στείλατε, ενώ ήταν γνωστό το δράμα, ειδοποίηση σχετική με οφειλή της γιά το άλλο βρέφος της έτους… 2018 (!) συν τις προσαυξήσεις!

Στείλατε τέτοια ειδοποίηση σε μία οικογένεια, που ήδη είχε υποστεί σοβαρή οικονομική “αιμορραγία” από την ασθένεια του ενός βρέφους της, έτσι που να μην δύναται να καλύψει ούτε τα 230 ευρώ των τροφείων ούτε τα ενενήντα των προσαυξήσεων. Πού είναι το “κοινωνικό πρόσωπο” του δήμου;

Πού είναι η ανθρωπιά;

Γίνεται τόση κοινωνική αναλγησία από αυτόν; Εκφράζω την οργή μου και κάνω ακόμη και την σκέψη, μήπως αυτή η συμπεριφορά σας οφείλεται στο ότι είμαι εγώ ο πνευματικός του βρέφους!”.

Με την ολοκλήρωση των αιτιάσεών του, ο κ.Τσαντάκης αποχώρησε από την αίθουσα “σε ένδειξη διαμαρτυρίας”, εν μέσω φωνών αποδοκιμασίας από συμβούλους της πλειοψηφίας, επειδή “δεν περίμενε πρώτα να ακούσει τον αντίλογο και απάντηση της διοίκησης του δήμου”

“Την απάντηση την δώσατε εμπράκτως, δείχνοντας κάθε άλλο παρά κοινωνικό πρόσωπο”, είπε ο κ.Τσαντάκης καθ’ οδόν προς την έξοδο.

“Το έχουμε δείξει”

Τόσο το περιεχόμενο των αναφορών όσο και η κίνηση του επικεφαλής της “Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς” προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη:

“Ο δήμος”, τόνισε, “έχει δείξει το κοινωνικό πρόσωπό του στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μειώνοντας τα τροφεία γιά όλες τις οικογένειες. Όσο γιά την συγκεκριμένη οικογένεια, δεν επιβαρύνθηκε με τις προσαυξήσεις, καθώς αυτές καταβλήθηκαν από το προεδρείο και τα μέλη του νομικού προσώπου του δήμου”.

Όσον αφορά στο κεφάλαιο των τροφείων, πληροφορίες αναφέρουν, ότι αυτό καταβλήθηκε όχι από την οικογένεια ούτε από πλευράς δήμου, αλλά από δύο γνώριμα πρόσωπα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του Κιλκίς, κάτι που η διοίκηση του δήμου έδειξε να αγνοεί.

“Φωτογραφική διάταξη”

Πλην του ανωτέρω, υπήρξε “σύγκρουση” μεταξύ Δημήτρη Τσαντάκη και Δημήτρη Κυριακίδη σε τρία ακόμη θέματα.

Το πλέον αξιοσημείωτο είχε να κάνει με αναφορά του πρώτου σε “πάγωμα”απόφασης της ΔΕΥΑ Κιλκίς γιά ανάθεση έργου προϋπολογισμού άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ, “επειδή το τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε, ότι υπάρχει “φωτογραφική” διάταξη σ’ αυτήν, που αφήνει “σκιες” και δημιουργεί ερωτηματικά”.

Στην απάντησή του ο δεύτερος υποστήριξε, ότι “το τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν κάνει λόγο γιά “φωτογραφική” διάταξη, αλλά απλώς γιά αμέλεια στην προσκομιδή κάποιων από τα απαιτούμενα έγγραφα”.

“Ἱσονομία – Ισότιμη μεταχείριση”

Τα άλλα δύο θέματα αφορούσαν σε ανάκληση αποφάσεων του δήμου γιά επιχορήγηση του αθλητικού συλλόγου Σωκράτη Κιλκίς και παραχώρηση χώρου σ’ αυτόν κατά την διάρκεια της εμποροπανηγύρεως Κιλκίς η πρώτη και γιά παραχώρηση του δημοτικού σταδίου Κιλκίς στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου) γιά αγωνιστικές υποχρεώσεις του η δεύτερη.

“Χρηστή διοίκηση από πλευράς δήμου”, είπε ο κ.Τσαντάκης, “σημαίνει ισότιμη μεταχείριση πολιτών και φορέων, κάτι που δεν ίσχυσε στην περίπτωση του ΑΣ Σωκράτη Κιλκις, ο οποίος με ανακλητική απόφαση ούτε επιχορηγήθηκε γιά την πλούσια δραστηριότητάτου ούτε διευκολύνθηκε με παραχώρηση χώρου στην εμποροπανήγυρι γιά εκδήλωσή του. Σε αντίθεση, δηλαδή, με τον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, που του παραχώρησε …ολόκληρη πλατεία, στην οποία διοργάνωσε σημαντική εκδήλωση πλατιάς απήχησης.

Ὀσον αφορά στην απόφαση ανάκλησης της παραχώρησης του δημοτικού σταδίου στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου), ο κ.Τσαντάκης είπε, ότι “το επιλήψιμο στην περίπτωση είναι η εισήγηση γιά την ανάκληση της πρώτης απόφασης. Μία εισήγηση, η οποία παραπέμπει ακριβώς στους λόγους, γιά τους οποίους δεν έπρεπε να γίνει η παραχώρηση”.

Απαντώντας, ο κ. Κυριακίδης τόνισε, ότι είχε ορισθεί ευθύς εξαρχής η διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων της εμποροπανηγύρεως την τελευταία ημέρα, και η αίτηση του ΑΣ Σωκράτη υπεβλήθη, αφού ήδη είχαν κληρωθεί οι διαθέσιμοι χώροι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα