Γενικά

Οι εκπαιδευόμενοι του ΚΚΣ Κιλκίς εκπαιδεύουν άλλους μαθητές

Από το κέντρο κοινωνικής στήριξης Κιλκίς ανακοινώθηκε ότι το υπό την εποπτεία του κέντρο διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς έχει προετοιμάσει τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ημέρα των ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου).
Ετσι, την Δευτέρα 1.12.14 οι ωφελούμενοι-εκπαιδευόμενοι των εργαστηρίων του κεντρου θα υποδεχθούν τα δύο τμήματα της γ’ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς και θα εκπαιδεύσουν τους μαθητές στην τέχνη της κεραμικής. Οι ωφελούμενοι θα αναλάβουν τον ρόλο του εκπαιδευτική και θα εξηγήσουν στους μαθητές, πώς γίνεται η επεξεργασία του πηλού.
Η δεύτερη δράση θα λάβει χώρα την Τρίτη 2.12.14 σε συνεργασία με την σχολή ιππασίας «Ράντζο» Κιλκίς με επίσκεψη στο 2ο ΕΠΑΛ-ΣΕ Κιλκίς μαζί με ένα άλογο, όπου θα γίνει ενημέρωση των μαθητών γιά τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί θεραπευτική συνεδρία γιά τους μαθητές. Η ενημέρωση και το βιωματικό στοιχείο της εκπαίδευσης θα γίνει από την εξειδικευμένη στην θεραπευτική ιππασία κοινωνική λειτουργό του κέντρου κοινωνικής στήριξης Γεωργία Τριανταφυλλίδου και την προπονήτρια ιππασίας του «Ράντζου» Ειρήνη Μητώνα. Την ίδια ημέρα, καιρού επιτρέποντος, οι ωφελούμενοι-εκπαιδευόμενοι του κέντρου θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση μαζί με τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ σε τμήματα του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με τον δήμο Κιλκίς.
Τέλος, γιά την Τετάρτη 3.12.14, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και υποστηρικτών ατόμων με αναπηρία του κέντρου κοινωνικής στήριξης καλαθοσφαιρικός αγώνας με τον Αετό στο νέο κλεστό γυμναστήριο Κιλκίς. Τον αγώνα θα πλαισιώσει με μουσικοχορευτικά δρώμενα το γυμναστήριο της Εύης Καζαντζίδου.
«Ολες οι παραπάνω εκδηλώσεις συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων μας, ευαισθητοποιούν την τοπική κοινότητα και ενισχύουν την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και φυσικών προσώπων, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα