Κοινωνία

Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του «Μαχητή» από την σκοπιά των ιδίων των μαθητών γυμνασίου Καμπάνη

ΕΠΙΚΣΕΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΜΠΑΝΗΗ β’ τάξη του γυμνασίου Καμπάνη υλοποίησε για το τρέχον σχολικό έτος, ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Το ραδιόφωνο ως αγωγή στα ΜΜΕ» στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο «Ευρωπαϊκό σχολικό ραδιόφωνο» («European School Radio»), το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο το οποίο μάλιστα ιδρύθηκε από το ίδιο το σχολείο το 2010.
ΕΠΙΚΣΕΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΜΠΑΝΗ
Οι μαθητές και ο συντονιστής τους, καθηγητής πληροφορικής Νικόλαος Γιαγκούλης επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του «Μαχητή», για να αποκτήσουν εμπειρία από πρώτο χέρι στα ΜΜΕ.

Ο κ. Γιαγκούλης εκτός από καθηγητής στο σχολείο εδώ και 14 χρόνια, είναι συνιδρυτής του ραδιοφώνου και πρόεδρος της επιστημονικής εταιρίας που διαχειρίζεται το «European School Radio». Έτσι, δόθηκε σε όλη την ομάδα η ευκαιρία να γνωριστούν με τον κ. Δημήτρη Ορφανίδη , ιδιοκτήτη και αρθρογράφο καθώς και με τον Βαγγέλη Αποστολίδη δημοσιογράφο.

Η μαθήτρια Τζοάνα Γκιούρα  αναφέρει χαρακτηριστικά για την εμπειρία της “Η εκδρομή μας στον Μαχητή που βρίσκεται στο Κιλκίς θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω με μια λέξη υπέροχη.

Ο κ. Ορφανίδης μας υποδέχτηκε με αγάπη και μας έδειξε πως νοιάζεται και αγάπα αυτό που κάνει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μας έδειξε την διαδικασία που χρειάζεται να ετοιμαστεί και να τυπωθεί η εφημερίδα «Ημερήσια» που βγαίνει κάθε μέρα καθώς και ο «Μαχητή», που βγαίνει μια φορά την εβδομάδα και είναι έγχρωμη.
ΕΠΙΚΣΕΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΜΠΑΝΗ
Αφού είδαμε την διαδικασία της τυπογραφίας της εφημερίδας πήγαμε στην αίθουσα του ραδιοφωνικού σταθμού του «Μαχητή» 87,8 FM όπου γνωρίσαμε τον κ. Αποστολίδη που πραγματικά μας μίλησε μέσα από την καρδιά του για το ραδιόφωνο τα θετικά και τα αρνητικά του, για τους κινδύνους που έχει και που ο ίδιος ο κ. Αποστολίδης έζησε αλλά ακόμα συνεχίζει να αγωνίζεται για αυτήν την δουλειά και ο λόγος γιατί αγαπά αυτό που κάνει. Προσωπικά πήρα αρκετές πληροφορίες από αυτόν ακόμα και μαθήματα ζωής και πραγματικά θα ήθελα να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο”.

Η εκδρομή έδωσε την ευκαιρία και στους δημοσιογράφους να γνωρίσουν τους εκκολαπτόμενους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις.

Η ομάδα ευχαριστεί τον διευθυντή του σχολείου Αναστάσιο Βαφειάδη για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και την όλη υποστήριξή του. Χάρηκαν όλοι με την εξαιρετική διδακτική επίσκεψη και οι μαθητές/τριες άνοιξαν ένα δίαυλο επικοινωνίας με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ελπίζουμε θα αξιοποιηθεί και στο μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες, γυμνάσιο Καμπάνη Κιλκίς, 2341041165, email [email protected]

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει στις διαμαρτυρίες για τους νεκρούς των Τεμπών με τρίωρη στάση εργασίας

Το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην […]

Δείτε ακόμα