Γενικά

Εκπαιδευτική επίσκεψη ΕΕΕΕΚ Κιλκίς στο γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου

Επίσκεψη στο γυμνάσιο Ν. Γυναικοκάστρου, στο πλαίσιο των δράσεων του τοπικού θεματικού δικτύου αγωγής υγείας «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία», «Τα καπάκια μας πάνε παντού», θα πραγματοποιήσει το εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κιλκίς.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2.4.15, τις ώρες 8.30π.μ.-12.30 μμ και δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ημερίδα όλα τα μέλη του δικτύου.

Το πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:

8.30 – 9.30 π.μ. Παρουσίαση εφαρμογής τηλεμετρίας της αντίστοιχης πλατφόρμας του φωτοβολταϊκού συστήματος του σχολείου.
9.30 – 10.00 π.μ. Βιωματικό παιχνίδι με θέμα «Η δύναμη της ομάδας» με τη χρήση καπακιών και τη συμμετοχή όλων των μαθητών των δύο σχολείων.
10.00 – 11.00 π.μ. Διάλεξη μέσω τηλεδιάσκεψης με το Χαροκόπειο πανεπιστήμιο και θέμα «Η διατροφή των εφήβων»
11.00 – 11.15 π.μ. Παράδοση – παραλαβή αναπηρικού αμαξιδίου από τη τράπεζα αναπηρικών αμαξιδίων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Κιλκίς από δωρεά ιδιώτη.
11.15 – 11.30 π.μ. Παρουσίαση δράσης για τα πώματα από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς
11.30 -12.30 π.μ. Παρουσίαση έργων ζωγραφικής και τραγουδιού από τους μαθητές του γυμνασίου Νέου Γυναικοκάστρου και δωρεά ενός έργου στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς
Στην σχετική ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:
«Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η αλληλεπίδραση των μελών και των ομάδων που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του εν λόγω δικτύου, αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας των παιδαγωγικών μας στόχων. Η ευαισθησία και η αγάπη για τον συνάνθρωπο έδωσε τη δυνατότητα αξιοποίησης υλικών και μέσων που σε άλλη περίπτωση θα αποτελούσε αδιάφορη αναφορά. Το «καπάκι» αναζωπύρωσε το αίσθημα για εθελοντισμό και προσφορά. Η δωρεά ενός ακόμη αμαξιδίου μας κάνει περήφανους καθώς η εκπαίδευση απέδειξε τη δύναμη της ψυχής και την αποτελεσματικότητα της συνοχής και της συνεργασίας».

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Δείτε ακόμα