Κοινωνία

Εκοιμήθη η γερόντισσα Μαρία Τσολάκη μεγάλη ευεργέτιδα της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ

Η Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης γνωστοποιεί ότι τις πρωινές ώρες σήμερα 15 Ιουνίου εκοιμήθη σε ηλικία 98 ετών στην Γουμένισσα η γερόντισσα Μαρία Τσολάκη, μεγάλη ευεργέτιδα της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, με σημαντική μαρτυρία ενθέου ζωής και ασκητικής πολιτείας.

Η αοίδιμος υπήρξε βασικό όργανο της Πρόνοιας του Θεού στην αποκάλυψη των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και των Συμμαρτύρων τους και στην υπόδειξη του συγκεκριμένου τόπου όπου ανευρέθηκαν τα χαριτόβρυτα λείψανά τους, στον γήλοφο των Καρυών Θερμής Λέσβου την περίοδο 1959-1962.

Το σκήνωμά της θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης Γουμενίσσης-Γρίβας, όπου και θα τελεσθεί Σάββατο προς Κυριακή αγρυπνία από τις 10 μ.μ. και το πρωί δεύτερη θεία Λειτουργία.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο, Κυριακή 16.6.24, στις 7 η ώρα το απόγευμα

Περισσότερα

Τα αποκαλυπτήρια προτομής Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη που έπεσε στο καθήκον πριν από ένα χρόνο

Σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιπτέραρχου Περικλή Στεφανίδη στην […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]