Γενικά

Εκλογές Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος: Κάλεσμα συμμετοχής, συσπείρωσης και ενότητας

Το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού είναι θεσμικά κατοχυρωμένο στη χώρα μας με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ) να αποτελεί από το έτος ίδρυσης του, το 1955, το επίσημα αναγνωρισμένο σωματείο που εκπροσωπεί τον κλάδο.

Ο μετασχηματισμός του ΣΚΛΕ σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου τo 2016 αποτέλεσε ορόσημο και καθίσταται πλέον ένας επίσημος φορέας που θα συντελέσει στη διαμόρφωση και στο σχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής της χώρας. Εκτός από την συμβολή του στο σχεδιασμό κοινωνικής πολιτικής, αρμοδιότητες του ΣΚΛΕ είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των συμφερόντων όλων των μελών του.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2022 οι κοινωνικοί λειτουργοί της χώρας ψηφίζουμε για την ανάδειξη των οργάνων μας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Η συμμετοχή όλων σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα συνεχίσει και θα ενισχύσει το σημαντικό και πολυετή έργο που έχει γίνει αλλά θα αποτελέσει και εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη του επαγγέλματος. Είναι η ευκαιρία του κλάδου να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα του νέου θεσμικού του ρόλου προς όφελος όλων των κοινωνικών λειτουργών καθώς και της κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής.

Καλώ, όλες και όλους, τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους της Π.Ε Κιλκίς, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να στείλουν ένα μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας. Η εκπροσώπηση των Κοινωνικών Λειτουργών της Π.Ε Κιλκίς στα συλλογικά όργανα του ΣΚΛΕ ας αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την συμμετοχή όλων μας.

Βαγιάτης Κωνσταντίνος
, Κοινωνικός λειτουργός – Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας
Υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο και το περιφερειακό τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας με το συνδυασμό «Ενότητα για το ΣΚΛΕ και την Κοινωνική Εργασία»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]