Εκδρομή του Αγίου Τρύφωνα Γουμενισσας στο Βελιγράδι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, πραγματοποίησε με επιτυχία τετραήμερη εκδρομή στo Βελιγράδι.
Μέλη και φίλοι του συλλόγου την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό τη “Λευκή Πόλη”, πρωτεύουσα της Σερβίας.
Μεταξύ άλλων, ξεναγήθηκαν στο φρούριο Καλεμέγκνταν, όπου απόλαυσαν τη θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάββα και Δούναβη, επισκέφτηκαν το Ναό του Αγίου Σάββα, που είναι ο μεγαλύτερος (εν λειτουργία) ορθόδοξος ναός των Βαλκανίων, περιηγήθηκαν στον πεζόδρομο του πρίγκιπα Μιχαήλ και απόλαυσαν μια υπέροχη κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Δούναβη.
Διασκέδασαν σε τοπικό κέντρο με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα. Επισκέφτηκαν το Νόβισαντ, έναν τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία, καθώς και το Νις, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας.