Εκδήλωση στο Πολύκαστρο γιά τον σχολικό εκφοβισμό

Γενικά /

«Σχολικός εκφοβισμός: Μύθοι και πραγματικότητα» είναι το θέμα εκδήλωσης, που διοργανώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του δευτέρου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 16.5.15, στο κέντρο πολιτισμού και πληροφόρησης Πολυκάστρου, με ώρα έναρξης 7 το βράδυ.
Το θέμα θα αναπτύξει ο υπηρετών στο τρίτο δημοτικό σχολείο Πολυκάστρου εκπαιδευτικός Κώστας Σιδηρόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«….Πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, προβληματίζονται, ανησυχούν, ψάχνουν απαντήσεις, απαιτούν -και σωστά- έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση γύρω από το ζήτημα, σε μια περίοδο που οι ίδιες οι λαϊκές οικογένειες έχουν χίλια δυο προβλήματα που τους ταλανίζουν.
Ελάτε να συζητήσουμε για όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από το ζήτημα του “σχολικού εκφοβισμού”. Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στα σχολεία σήμερα και ποιό είναι αυτό; Η επιθετικότητα, που εκδηλώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι στη συμπεριφορά τους είναι καινούργιο φαινόμενο; Αυτές οι συμπεριφορές, που σε περίοδο κρίσης πολλαπλασιάζονται, έχουν καθαρώς ενδοσχολικές αιτίες;
Όσο καλύτερα φωτίζουμε κάθε φαινόμενο, τόσο καλύτερα θα το αντιμετωπίσουμε. Σας περιμένουμε με διάθεση να σας ακούσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το θέμα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]