Κοινωνία

Εκδήλωση ουσίας για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από την «Ευκράντη»

Την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, όπως, ως γνωστόν, έχει ορισθεί η 8η Μαρτίου κάθε έτους, τίμησε με μια λιτή αλλά συνάμα απολύτως αντιπροσωπευτική εκδήλωση για την γυναικεία παρουσία στην περιοχή της Παιονίας, ο σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3.3.18 στον πολυχώρο εστίασης «Αλεξάνδρειον» του Πολυκάστρου.

ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΥΚΡΑΝΤΗ

Μια εκδήλωση που σε δύσκολους καιρούς για εκδηλώσεις και υπό δυσκολότερες τοπικές συγκυρίες κατόρθωσε να αναδειχθεί σε ένα γεγονός που «αγκαλιάσθηκε» από τις γυναίκες της περιοχής, όπου δραστηριοποιείται ο σύλλογος, καθώς, εκτός των άλλων, κατά την διάρκειά της τιμήθηκαν επτά γυναίκες με ιδιαίτερο στίγμα στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή του τόπου μας με μεγάλη ηλικία και εκ των ιδρυτικών μελών του συλλόγου Αναστασία Δαμιανίδου, Κασσάνδρα Δεληκύρου, Μενεξιά Δελήπαλτα, Ευανθία Ιορδανοπούλου, Νίκη Κατσανίκα, Σταυρούλα Μαυροφρύδου και Λίζα Συμεωνίδου.

Ιδιαίτερο συναισθηματι κό τόνο προσέδωσαν στην εκδήλωση τα συγγενικά και κατά πολύ νεώτερα μέλη των οικογενειών των βραβευθεισών γυναικών, που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΥΚΡΑΝΤΗ

Και τούτο διότι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης, ότι ο σύλλογος «Ευκράντη» έχει πίσω μια πλούσια ιστορία και δράση, ότι δεν την ξεχνά και κυρίως ότι αυτή θα έχει συνέχεια, όσο θα συνεχίζει να «βαδίζει» στα χνάρια των επτά υπερήλικων γυναικών, που είχαν την τιμητική τους στην εκδήλωση από τις νεώτερες γενιές, που και αυτές έδωσαν το παρόν σε αυτή.

Άλλωστε ο αγώνας για την αναγνώριση και καθιέρωση του ρόλου της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία είναι μια υπόθεση, που απαιτεί διαρκή και καθημερινό αγώνα, όπως τόνισε εσχάτως στο μήνυμά της με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας η πρόεδρος του συλλόγου Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Η επίτευξη αυτών των στόχων, τουλάχιστον στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, δεν είναι πολλές φορές, ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται και απαιτεί καθημερινή προσπάθεια, κυρίως στον τομέα εφαρμογής του υπάρχοντος επαρκούς θεσμικού και νομικού πλαισίου. Χρειάζεται και απαιτεί την καθημερινή προσπάθεια της ίδιας της Γυναίκας».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και γνωστός πανεπιστημιακός γυναικολόγος-ιατρός Γιώργος Φραγγίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Μιχαλία Καραμισάκη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Παιονίας δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Σιωνίδης και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Γερακώνας, Βαφειοχωρίου, Ειδομένης και Άσπρου και Κωνσταντίνος Παυλίδης, Χρήστος Τζιβλικάκης, Ξανθούλα Σουπλή και Σταυρούλα Γιαννακίδου αντιστοίχως μαζί με εκπροσώπους διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, ενώ τις τιμητικές πλακέτες στις βραβευθείσες κυρίες παρέδωσε η πρόεδρος του συλλόγου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα