Γενικά

Εκδήλωση 2ου γυμνασίου Κιλκίς με θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Περιεκτική εκδήλωση με θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού διοργάνωσε το 2ο γυμνάσιο Κιλκίς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3.3.15 στο σχολείο χρονιά ο διευθύνων σύμβουλος ΝΑ Ευρώπης της εταιρίας «Mc Cain» και ταμίας της εταιρίας ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) Γεώργιος Γκόνος. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον κ. Γεώργιο Γκόνο, διευθύνοντα σύμβουλο Ν.Α. Ευρώπης της εταιρίας «Mc Cain» και ταμίας της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Η επίσκεψη του Γκόνου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Μένων” και της προσπάθειας του σχολείου μας μέσω αυτού του προγράμματος να διευκολύνει τους μαθητές της γ΄ Γυμνασίου κατά τη μετάβασή τους από το γυμνάσιο στο λύκειο καθώς και στον μετέπειτα επαγγελματικό προσανατολισμό τους.
2ο γυμνάσιο
Ο κύριος Γκόνος αναφέρθηκε αρχικά στις σπουδές και στην επαγγελματική πορεία του καθώς και στην εταιρία “McCain” και τη συνεργασία του με αυτήν. Με βάση το προσωπικό παράδειγμα του τόνισε την αξία της εργατικότητας, της εντιμότητας, της συνεργασίας, της πολυπραγμοσύνης, του δυναμισμού και της επικοινωνιακής ικανότητας ως απαιτούμενα προσόντα για την επαγγελματική ανέλιξη των νέων στις ημέρες μας. Αναφέρθηκε επίσης στην επιχειρηματικότητα στην εποχή της κρίσης στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ο πρωτογενής είναι ο κατ’εξοχήν τομέας στον οποίο πρέπει να στραφούν οι νέοι σήμερα εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο της ελληνικής γης. Τέλος απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και τους παρότρυνε να θέτουν σωστά κριτήρια ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους, να κοπιάζουν για να αποκτήσουν πολλά εφόδια, να μην χάνουν την αισιοδοξία τους και να μην διστάζουν να «κυνηγούν» τα όνειρά τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]