Πολιτική

Εκδήλωση ΚΚΕ γιά τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης

Την παρουσίαση της νέας έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής: «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στον Σοσιαλισμό», θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι τομεακές οργανώσεις Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 3.9.17, στο θεατράκι του πάρκου-«Κήπου» Κιλκίς, με ώρα έναρξης 7.30 το βράδυ.

Την παρουσίαση θα κάνει η Ειρήνη Χατζή, μέλος της επιτροπής περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«….Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την οκτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση, η οποία απέδειξε στην πράξη ότι το μέλλον των λαών δεν είναι το σάπιο και βάρβαρο σύστημα του Καπιταλισμού, αλλά ο Σοσιαλισμός. Απέδειξε ότι όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν, όχι μόνο να ανατρέπουν τους εκμεταλλευτές τους, αλλά και γίνονται κυρίαρχοι της οικονομίας, να οικοδομούν ένα ανώτερο κοινωνικό σύστημα στο οποίο εξαλείφεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Γι’ αυτό και η επίθεση των αστικών επιτελείων, οι συκοφαντίες, τα ψέμματα, οι διαστρεβλώσεις συνεχώς αυξάνονται, ειδικά μετά την περίοδο των ανατροπών στη Σοβιετική Ένωση και αλλού. Ο αντικομμουνισμός αποτελεί βασική ιδεολογία της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών–μελών της, όπως και η προσπάθεια εξίσωσης του Φασισμού με τον Κομμουνισμό.

Στόχος τους είναι να συγκαλυφθούν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που έζησαν και ζουν οι λαοί σε όλο τον κόσμο, η εκμετάλλευση, οι οικονομικές κρίσεις, η φτώχεια, οι πόλεμοι, η προσφυγιά. Να αποκρυφτεί η ανωτερότητα του Σοσιαλισμού απέναντι στον Καπιταλισμό.

Επιδιώκουν να μην μαθευτεί ότι στα σοσιαλιστικά κράτη είχε εξαλειφθεί η ανεργία, ήταν εξασφαλισμένη η στέγαση, η διατροφή, η θέρμανση, οι εργαζόμενοι είχαν δωρεάν πρόσβαση στις δομές υγείας και πρόνοιας, ήταν εξασφαλισμένη η συνταξιοδότηση, η παιδεία ήταν δωρεάν μέχρι και την ολοκλήρωση του πανεπιστημίου, ήταν δυνατή η πρόσβαση σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα νήπια, η ενέργεια, το νερό, οι μεταφορές και άλλα αγαθά δεν αποτελούσαν εμπόρευμα και πολλά άλλα.

Κυρίως, όμως, θέλουν να συκοφαντήσουν και να βάλουν εμπόδια στους σύγχρονους ταξικούς αγώνες, στην αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της εξουσίας του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται, επίσης, και εν όψει του 43ου φεστιβάλ της ΚΝΕ – «Οδηγητή» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11.9.17, στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, με ώρα έναρξης 7 το βράδυ και έχει κεντρικό σύνθημα: «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μοναχό του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς».

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα