Κοινωνία

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας από τους Ακρίτες Πολυκάστρου

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… ΘΥΜΑΜΑΙ… ΤΙΜΩ

Ο σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Μαίου 2020, ημέρα μνήνης της Γενοκτονίας των Ελλλήνων του Πόντου, επιμνημόσυνη δέηση στο «Σπίτι του Πόντου».

Μετά το τέλος της δέησης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας από τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη, από τον αντιπρόσωπο του αστυνομικού τμήματος Πολυκάστρου, από τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γουμένισσας επιπυραγό Χρήστο Γκαντίδη και από τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση όπου προβλήθηκε το video που δημιούργησε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για την προώθηση του αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σημαντικό κομμάτι των εκδηλώσεων μνήμης αποτέλεσε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο σύλλογος κάθε χρόνο, με αρκετούς αιμοδότες που έδωσαν αίμα για να τιμήσουν τους προγόνους τους.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]