Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Θα δυσκολέψει η κατάσταση

Σε αναστολή της Συνθήκης Σέγκεν και κλείσιμο των συνόρων της με την Αυστρία, προκειμένου να εμποδίσει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της, απαγορεύοντας ταυτοχρόνως και τις αντίστοιχες σιδηροδρομικές συνδέσεις από την γειτονική χώρα.

Πρωτοβουλίες, που σίγουρα θα αλλάζουν τα εγχώρια δεδομένα επί του θέματος, όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτός.

Ήδη έχουμε και σχετική παρέμβαση από πλευράς του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να έχουμε και μία ημέρα πριν τις ελληνικές εκλογές και σύνοδο κορυφής γιά το επίμαχο ζήτημα.

Η κατάσταση πάντως χθες στην Ειδομένη «κυμαίνεται» σε «φυσιολογικά» επίπεδα με την «ροή» των 1500 περίπου προσφύγων και μεταναστών προς τα Σκόπια να γίνεται καθ’ ομάδες των πενήντα ατόμων χωρίς προβλήματα.

Η ανησυχία, όμως, ότι η απόφαση των Γερμανών θα επιδεινώσει εκ νέου την κατάσταση είναι διάχυτη, την ίδια ώρα που νέο «ναυάγιο» με πρόσφυγες στην περιοχή Φαρμακονησίου με 34 νεκρούς πολλοί εκ των οποίων μικρά παιδιά, προκαλεί τα ουμανιστικά χαρακτηριστικά της Ευρώπης και του ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου.

Περισσότερα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Δείτε ακόμα