Πολιτική

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η δωρεά αναπνευστήρων στο ΓΝ Κιλκίς

Την εκ μέρους του δήμου δωρεά αναπνευστήρων και λοιπού εξοπλισμού στο νοσοκομείο για κάλυψη αναγκών του γιά την «μάχη» κατά της πανδημίας ενέκρινε σχεδόν ομοφώνως το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς κατά την συνεδρίαση του της Δευτέρας 11.1.21, δια τηλεδιασκέψεως.

Ήταν το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης, στο οποίο πρώτος αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαλάσκας, κάνοντας λόγια γιά τήρηση όλων των απαιτουμένων διαδικασιών, καθώς ο δήμος δέχθηκε προσφορές γιά το υλικό από δύο εταιρίες. Υπογράμμισε δε την σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών στην υπόθεση της στήριξης του εθνικού συστήματος υγείας (ΕΣΥ), ενόσω διαρκεί η πανδημία.

Την συμφωνία της μείζονος μειοψηφίας με αυτήν την πρωτοβουλία διατύπωσε εκ μέρους της ο Κώστας Ζώτος, δηλώνοντας ότι ο συνδυασμός ενέκρινε την δωρεά κατά την προ ημερών συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Στο θέμα παρενέβη και ο Δημήτρης Δημητρίου, χαρακτηρίζοντας ως σωστή την συγκεκριμένη χειρονομία του δήμου. Επίσης, πρότεινε να προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο σε παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, αλλά και να εισηγηθεί στην διοίκηση του δήμου να δωρίσει αυτός και άλλους αναπνευστήρες στο ίδρυμα. Ζήτησε, ακόμη, να εισηγηθεί το δημοτικό συμβούλιο την επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων της περιοχής ευθύνης του δήμου Κιλκίς, λέγοντας ότι αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν τόσο ως «προθάλαμοι» του νοσοκομείου Κιλκίς όσο και ως κέντρα εμβολιασμού των κατά τόπους υπερηλίκων.

Τον λόγο έλαβε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος, ο οποίος ανέφερε, ότι έναντι οποιουδήποτε άλλου θέματος προέχει η ικανοποίηση κάθε αιτήματος του νοσοκομείου Κιλκίς για στελεχιακή και υλική ενίσχυσή του, ιδίως δε για την στελέχωσή του με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, «καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε τέτοιο».

Πρόσθεσε δε, ότι εξ αιτίας αυτών των ελλείψεων παραμένουν αχρησιμοποίητες τέσσερες συσκευές παροχής οξυγόνου ταχείας ροής. «Αυτό είναι, λοιπόν, το θέμα», κατέληξε, «στο οποίο πρέπει να δώσουμε έμφαση ως δημοτικό συμβούλιο, γι’ αυτό ακριβώς ενώ δεν μεμψιμοιρούμε, εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας στο θέμα της έγκρισης της δωρεάς αναπνευστήρων από τον δήμο στο νοσοκομείο Κιλκίς».

Το αξιοσημείωτο σ’ αυτήν την τελευταία περίπτωση είναι, ότι ο κ. Αγαθόπουλος εξέφρασε επιφυλάξεις για το εν λόγω θέμα, το οποίο, ωστόσο, υπερψήφισαν τα στελέχη του συνδυασμού του Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου κατά την προ ημερών συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και Αλέξανδρος Σεϊτανιώτης κατά την ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.