Οικονομία

Εγκαίνεια του υπερσύγχρονου σφαγείου Αξιούπολης από την «Κτήμα Γιαννούλη» ΑΕ

Στην Αξιούπολη, σε αγροτεμάχιο έκτασης 20.803 τετραγωνικών μέτρων εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο σφαγείο από την εταιρία «Κτήμα Γιαννούλη» ΑΕ, στις παλιές εγκαταστάσεις των δημοτικών σφαγείων Αξιούπολης στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Αξιούπολης – Κιλκίς.

Τα εγκαίνεια των νέων εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Μαίου 2023 στις 12 το μεσημέρι, παρουσία στελεχών της εταιρείας και της οικογένειας του επενδυτή Γιώργου Γιαννούλη.

Ένα υπερσύγχρονο σφαγείο λειτουργεί στην Αξιούπολη

Η αδειοδοτημένη μονάδα διαθέτει δύο γραμμές σφαγής με μονάδα επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων και δερμάτων.

Ο εξοπλισμός, που διαθέτει, είναι τελευταίας τεχνολογίας, όπου η επεξεργαίια λυμάτων γίνεται με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, λόγω του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν επιφάνεια 1.600 τετραγωνικών μέτρων. Τις μελέτες, την έκδοση των οικοδομικών αδειών και εγκρίσεων, την επίβλεψη και την κατασκευή της μονάδας επιλήφθηκε το τεχνικό γραφείο της Άννας Νικολαΐδου, πoλιτικού μηχανικού και τον συνεργατών της Πελαγίας Κοζάρη, πoλιτικού μηχανικού, και Δημήτρη Μεταλλίδη, μηχανολόγου μηχανικού.

H Άννα Νικολαΐδου στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση των προϊόντων τους   στις δανειοδοτήσεις τους και στα αναπτυξιακά προγράμματα.

Το ιδρυόμενο σφαγείο συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συνθηκών υγιεινής και τεχνολογίας του κρέατος, στην καθ’ όλα αξιοποίηση των προϊόντων ή και των παραπροϊόντων του, στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και στην αύξηση της κτηνοτροφικής εν γένει παραγωγής.

Η αδειοδότηση και λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία γιά τον νομό Κιλκίς ως προς την καινοτομία της αλλά και την εξοικονόμηση χρήματος και χρόνου.

Η «Κτήμα Γιαννούλη» ΑΕ εδρεύει στο Ρέθυμνο, διαθέτει δύο μονάδες σφαγείων στο Ρέθυμνο και δραστηριοποιείται στον νομό μας τα τελευταία δώδεκα χρονια.

Διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες σταυλικών εγκαταστασεων στις Μουριές και στον Επτάλοφο και είναι υπό ανεγερση ένα υπερσύγχρονο χοιροστάσιο στον Επτάλοφο.

Η συνεχιζόμενη στήριξη και ενθάρρυνση τέτοιων εγκαταστάσεων από τοπικούς θεσμούς για την τοπική ανάπτυξη αποτελεί «μονόδρομο», εάν επιθυμούμε να διατηρήσουμε «ζωντανή» την περιοχή μας.

Άριστοι μηχανικοί και σύμβουλοι στον γεωκτηνοτροφικό τομέα υπάρχουν στον τόπο μας και αποτελούν εγγυημένο αρωγό γιά την περαιτέρω ανάπτυξη στον νομό Κιλκίς.

Περισσότερα

4η Ρομποτική αποθήκη από την ELVIAL

Πού αποθηκεύουμε τα προφίλ αλουμινίου σας; Πώς διαχειριζόμαστε τις παραγγελίες για να είναι άψογες ποιοτικά και να παραδίδονται όπως πρέπει […]

Δείτε ακόμα