Πολιτισμός

Τα εγκαίνια έκθεσης “Θαλασσογραφία” της Ζωής Τζήμητρα

Μια υπέροχη βραδιά έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ζωής Τζήμητρα με τίτλο “Θαλασσογραφία” τη Δευτέρα 23 Μαίου 2022 στην Τέχνη.

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια καραντίνας, ο εκθεσιακός χώρος της Τέχνης υποδέχθηκε ξανά τον κόσμο του, γέμισε με χαρούμενα πρόσωπα που είχαν ανάγκη να δούν και να γευτούν τέχνη και ομορφιά, με αφετηρία την έκθεση της Ζωής, μιας γυναίκας που ζει, εργάζεται και δημιουργεί στο Κιλκίς.

Πολλοί Κιλκισιώτες/ισσες και όχι μόνο απόλαυσαν τις πανέμορφες θαλασσογραφίες, που όπως ανέφερε η υπεύθυνη εικαστικών της Τέχνης, Μαίρη Σαραντοπούλου, ξεχωρίζουν για τη δυσκολία του υλικού τους, (ως λάδια έχουν χρονοβόρα και ιδιαίτερη επεξεργασία), το ανάγλυφό τους και την ιδιαίτερη υδάτινη παρουσία σε αποχρώσεις άλλοτε λαμπερές άλλοτε συννεφιασμένες και άλλοτε γεμάτες φουρτούνα.

Η ίδια η Ζωή Τζήμητρα, αναφέρθηκε στην ανάγκη της να μεταδώσει μέσα από τα έργα της τη χαλάρωση, την ηρεμία αλλά και τη νοσταλγία που δημιουργεί η εικόνα ενός θαλασσινού τοπίου αλλά και του κοινού μας τόπου των καλοκαιριών, των διακοπών και των ταξιδιών.

Όλα θύμιζαν και μύριζαν θάλασσα, από τα εδέσματα που επέλεξε η Ζωή, γαριδούλες και σολομό, το τσιπουράκι και το παγωμένο κρασάκι Αιδαρίνη μέχρι τις χαρτοπετσετούλες με τις άγκυρες και την υπέροχη μουσική του Θοδωρή Αλεξανδρίδη που συνόδεψε όλη τη βραδιά με τραγούδια που μας προσγείωναν κατευθείαν στην παραλία.

Η έκθεση «Θαλασσογραφία» θα παραμείνει ανοικτή για τους επισκέπτες έως τις 29 Μαίου 2022 καθημερινά 19:00-21:00 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 11:00-13.00 και 19:00-21.00.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]