Αθλητισμός

Oύτε στο πρωτάθλημα της γ’ εθνικής κατηγορίας αλλά ούτε της α1 ΕΠΣΚ

Όπως σας είχαμε ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα (παρά τα αντίθετα δημοσιεύματα σε αθλητικά site) ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα α΄ομίλου της γ΄εθνικής κατηγορίας περιόδου 2016-17!

Η αδυναμία αρκετών υποστηρικτών του να τον ενισχύσουν και φέτος είχε δημιουργήσει τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες, οι οποίες στάθηκε αδύνατον να αντιμετωπισθούν κατά το τελευταίο διάστημα, παρά τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις και συσκέψεις παραγόντων.

Την κατάσταση επιδείνωσε και η κόπωση του βασικού «αιμοδότη» και «στυλοβάτη» του συλλόγου κ. Νίκου Γιαρήμαγα, που ήταν τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος, ο οποίος «τράβηξε» περισσότερο από όλους το «κουπί» στο «σκάφος» του Εθνικού, διατηρώντας την ομάδα σε πορεία καταξίωσης πρώτα στην δ΄εθνική και αμέσως μετά στην γ΄εθνική κατηγορία.

Το τελευταίο διάστημα καταβάλλονταν εναγώνιες προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου και εξεύρεσης λύσης ή λήσεων, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να αποτραπεί το «ναύγιο», της μή συμμετοχής του Εθνικού στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο η δραματική αυτή εξέλιξη δεν απετράπη και έτσι το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο δέχθηκε καίριο πλήγμα, αφού είναι τέταρτη φορά τα τελευταία … 54 έτη, που δεν θα έχει εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες, που με την σειρά τους «μετρούν» 57 έτη!

Υπενθυμίζεται, πάντως ότι έως και πριν μερικές ημέρες, παρά τα δεδομένα όσο και γνωστά προβλήματα, δεν προδικαζόταν μια τόσο οδυνηρή κατάληξη της προσπάθειας, καθώς οι εώς τότε ενδείξεις «συνηγορούσαν» σε υπέρβαση των δυσκολιών μετά τις πρώτες «αναγνωριστικές» διαβουλεύσεις ανάμεσα στους διοικητικούς και εξωδιοικητικούς παάγοντες.

Μάλιστα, ο σύλλογος ανακοίνωσε προσφάτως την συμφωνία του με τον καταξιωμένο Κιλκισιώτη προπονητή α΄και β΄εθνικής και παλαίμαχο άσσο του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου Βασίλη Αντωνιάδη, κάτι που είχε ερμηνευθεί ως σαφής πρόθεση του συλλόγου να ενισχύσει η ομάδα τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο πρωτάθλημα α΄ομίλου γ΄εθνικής κατηγορίας.

Ομως, η υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος κάτι που οριστικοποίησε την «έξοδο» του Εθνικού από την γ’ εθνική κατηγορία με τυπική επικύρωσή της το μεσημέρι της Τρίτης 16.8.16, όταν και παρήλθε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα, χωρίς ο σύλλογος του Νέου Αγιονερίου να υποβάλει την δική του.

Μάλιστα, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Εθνικός δεν θα συμμετάσχει ούτε στο πρωτάθλημα α1 κατηγορίας ΕΠΣΚ στην οποία αυτομάτως υπεβιβάσθη.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής σε αυτό λήγει στις 2 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 26.8.16 αλλά σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση θεωρείται βέβαιη η μη υποβολή δήλωσης από πλευράς Εθνικού.

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]