Κοινωνία

Η «Ευκράντη» στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου


Έναν τρόπο διαφορετικό από τους καθιερωμένους, επέλεξε η «Eυκράντη» προκειμένου να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας. Ο σύλλογος γυναικών Παιονίας πραγματοποίησε την Κυριακή 10.5.15 επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό του Φιλύρου.
Το διοικητικό συμβούλιο και οι φίλες-μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη ανθρωπιά, αγάπη και συγκίνηση. Στο Παιδικό Χωριό η υποδοχή ήταν ξεχωριστή τόσο από τους υπεύθυνους όσο και απ’ όλα τα παιδιά που ζουν και ανατρέφονται στο όμορφο χωριό. Οι επισκέπτριες προσέφεραν δώρα στα παιδιά καθώς και διάφορα είδη διατροφής και καθαριότητας για τις ανάγκες του παιδικού χωριού, και στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του χωριού και της δράσεις της ξεχωριστής αυτής κοινότητας.
Η ενημέρωση περιελάμβανε και προβολή βίντεο με στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή και λειτουργία του Παιδικού Χωριού. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με εκκλησιασμό στον τοπικό ιερό ναό της Αγίας Σοφίας.
Η Ημέρα της Μητέρας δεν ολοκληρώθηκε στο Φίλυρο. για τις κυρίες της «Ευκράντης».
Ακολούθησε επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιήθηκε από την ξεναγό Ειρήνη Γιαννέ ειδική ξενάγηση στους θησαυρούς της Βεργίνας και άλλα πολύτιμα εκθέματα.
Πριν την επιστροφή «στη βάση» οι εκδρομείς της «Ευκράντης» απόλαυσαν ένα ωραίο γεύμα σε παραλιακό κατάστημα της Επανωμής.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα