Εκπαίδευση

Εβδομάδα φιλαναγνωσίας στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, 2.4.23, οργανώνουμε μια εβδομάδα δράσεων Φιλαναγνωσίας. Διάφορες δραστηριότητες έχουν οργανωθεί για να προωθήσουν την ιδέα της φιλαναγνωσίας στα παιδιά.

Προσκλήθηκε η Κινητή Βιβλιοθήκη Κιλκίς όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν τα παιδιά για τις δράσεις της και για την Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, την οποία βέβαια έχουν ήδη επισκεφτεί τα περισσότερα τμήματα του σχολείου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τα μέλη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, που έφεραν την Κινητή Βιβλιοθήκη στο σχολείο και ξενάγησαν τα παιδιά σε αυτήν, στην έναρξη της “Εβδομάδας Φιλαναγνωσίας” στο σχολείο μας.

Δημιουργήθηκε μια βιβλιοθάλασσα από χάρτινα καραβάκια, όπου το κάθε παιδί φτιάχνει ένα καραβάκι και γράφει επάνω τον τίτλο ενός βιβλίου που διάβασε και του άρεσε.

Ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού του σχολείου, που θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 7 Απριλίου και μπορεί να είναι και σε μικρές ομάδες.

Τα παιδιά της Β’ και της Γ’ τάξης, που συμμετέχουν στον όμιλο Φιλαναγνωσίας, ετοιμάζουν τα παραμύθια τους για να λάβουν μέρος στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού με τίτλο «Μια λέξη μαγική …ίσως σώσει τη Γη»

Οργανώνεται ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου, από την ομάδα υποστήριξης της σχολικής μας Βιβλιοθήκης, το οποίο θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Την Παρασκευή 31.3.23 αφιερώσαμε μια ώρα στην παρουσίαση εργασιών των τμημάτων, με κεντρικό θέμα την παρουσίαση της συγγραφέως Άλκης Ζέη (συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της) και του υπέροχου έργου της ειδικότερα στον τομέα του παιδικού βιβλίου. Παιδιά της ΣΤ2 μίλησαν για την συγγραφέα και διάβασαν αποσπάσματα από έργα της. Ήδη ξεκίνησε να δημιουργείται μια όμορφη ατμόσφαιρα, με τα παιδιά που παρακολουθούσαν να απολαμβάνουν τις στιγμές.

Στη συνέχεια τα παιδιά της Β1 μας παρουσίασαν δυο παραμυθοσαλάτες που δημιούργησαν σε ομάδες. Με αφορμή εικόνες που τους δόθηκαν, δημιούργησαν δυο παραμύθια, που μας διάβασαν και καταχειροκροτήθηκαν.

Τέλος οι Γ, Δ2, Ε1, Ε2 μας παρουσίασαν αφίσες για το βιβλίο και τη Φιλαναγνωσία και Βιβλιοπαρουσιάσεις με εικαστικό τρόπο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα