Γενικά

Ένταξη του ΤΔΕ Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της ΕΛΑΣ ζητεί η ΕΑΣΥ νομού Κιλκίς

Να ενταχθεί το τμήμα διαβατηριακού ελέγχου (ΤΔΕ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) ζητεί η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νομού Κιλκίς, καλώντας συγχρόνως την πανελλήνια ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) να προβεί στις ανάλογες ενδεδειγμένες ενέργειες και παρεμβάσεις.

Ειδικότερα στην σχετική επιστολή της ΕΑΣΥΝΚ προς την ΠΟΑΣΥαναφέρονται τα εξής:

«Ο συνοριακός σταθμός Ευζώνων είναι η μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου που συνορεύει με χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τμήμα διαβατηριακού ελέγχου (ΤΔΕ) Ευζώνων υποδέχεται και πραγματοποιεί διεξοδικό διαβατηριακό έλεγχο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους σε τουρίστες από την γείτονα χώρα, την Σερβία και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες,  με κυρίως προορισμούς την Πιερία και την Χαλκιδική. Επίσης, ελέγχει χιλιάδες Έλληνες υπηκόους,  που επισκέπτονται την γείτονα χώρα λόγω των τριών καζίνο, αλλά και την εγχώρια αγορά της πάνω σε καθημερινή βάση και τέλος ελέγχει  χιλιάδες φορτηγά με εμπορεύματα που εισέρχονται και εξέρχονται προς τα Βαλκάνια αλλά και τις ευρωπαϊκές χώρες.

Την τουριστική περίοδο, που ξεκινά από τον Μάιο και διαρκεί έως τον Σεπτέμβριο, η παρουσία τουριστών κορυφώνεται καθώς μαζικά και καθημερινά προσπαθούν να εισέλθουν στην χώρα οδικώς. Η αναμονή γιά την διέλευση είναι πολύωρη και δημιουργούνται σειρές αναμονής μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου σε καιρικές συνθήκες καύσωνα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσμενή σχόλια που δυσφημούν την χώρα μας.

Οι αστυνομικοί, που υπηρετούν στο ΤΔΕ Ευζώνων, δεν επαρκούν, γιά να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες, που προκύπτουν κατά την τουριστική περίοδο, παρ’ όλο που η υπηρεσία ενισχύεται από  εσωτερικές μετακινήσεις. Οι αστυνομικοί εργάζονται  ακατάπαυστα σε όλη την διάρκεια της υπηρεσίας τους, γιά να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και σε αρκετές περιπτώσεις δεν δίνεται και η μοναδική εβδομαδιαία ημερήσια ανάπαυση.

Γιά να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας εργασιακά και για σταματήσουν τα δυσμενή σχόλια που δημιουργούνται από τις πολύωρες καθυστερήσεις από τους τουρίστες που δυσφημούν την χώρα μας, ώστε να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση στο ΤΔΕ Ευζώνων και να διενεργείται ουσιαστικός και νομότυπος διαβατηριακός έλεγχος, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό Σένγκεν στα εκατομμύρια τουριστών που διέρχονται από τον Σ.Σ. Ευζώνων, και να υπάρξει μόνιμη λύση, θα πρέπει η αναφερόμενη  υπηρεσία να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία τουριστικού ενδιαφέροντος και να ενταχθεί στις διαταγές ενίσχυσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ ανά την Ελλάδα, ώστε να υπάρχει η ανάλογη ενίσχυση όπως γίνεται σε πολλές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, όπου διαχειρίζονται πολύ μικρότερο αριθμό τουριστών

Κατόπιν τούτων ,παρακαλούμε γιά την ουσιαστική παρέμβασή σας προς την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, γιά ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Παρακαλούμε γιά τις άμεσες ενέργειες σας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]