Πολιτική

Έντονη δυσαρέσκεια αγροτών περιοχής Χέρσου γιά την μη αποζημίωσή τους

Γιά τις ζημιές στις αγροτικές εκτάσεις και δενδρώδεις αγροτικές καλλιέργειες πέριξ του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας του Χέρσου διαμαρτύρονται οι πληγέντες παραγωγοί διά μέσου του προέδρου της τοπικής κοινότητας Φίλιππου Κοτανίδη.

Οπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο κ. Κοτανίδης, έχουν παραμείνει …στις καλένδρες έως σήμερα οι κυβερνητικές επανειλημμένες δεσμεύσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση του Κιλκίς και τον δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη γιά την αποζημίωση των πληγέντων αλλά και της τοπικής κοινότητας καθώς πέραν των ζημιών στις αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες υπάρχουν και ζημιές σε εγκαταστάσεις όπως μεταξύ άλλων και αυτές που αφορούν στα αποδυτήρια στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Χέρσου και της Μεγάλης Στέρνας.

Οπως τόνισε ο κ. Κοτανίδης η υπομονή των αγροτών και των διοικητικών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας έχει εξαντληθεί, και θα πρέπει η κυβέρνηση επί τέλους να λυσει αυτό το πρόβλημα που χρονίζει πλέον.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες διαμαρτυρίες υπάρχουν και από τους κατοίκους του δήμου Παιονίας τόσο από την περιοχή πέριξ του κέντρου της Νέας Καβάλας όσο κυρίως απο την ευρυτερη περιοχή της Ειδομένης όπου ως γνωστόν λειτούργησε ο μεγαλότερος εν Ελλάδι άτυπος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών, που έφτασε να φιλοξενεί μέχρι και 17.00 εξ αυτών.

Μάλιστα γιά το θέμα αυτό ανάλογες διαμαρτυρίες έχει διατυπώσει αρμοδίως και ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης ενώ δύο σχετικές ερωτήσεις έχει καταθέσει και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος σύμφωνα με δήλωσή του στον «Μαχητή» εμφανίζεται έτοιμος να καταθέσει και σχετική επερώτηση επιδιώκοντας να πιέσει πολιτικά την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει στις αποζημιώσεις που αναγνωρίζει ότι δικαιούνται οι πληγέντες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]