Αθλητισμός

“Δύο στα δύο” από τον Κυριάκο Ζώτο στο διασυλλογικό

Την σταδιακή μεν σε ικανοποιητικούς ρυθμούς δε αποκατάσταση της αγωνιστικής ετοιμότητας του Κυριάκου Ζώτου στα επίπεδα, που απαιτεί η παρουσία του στην “ελίτ” των αγωνισμάτων του, επιβεβαίωσε η έντονη παρουσία του στο διασυλλογικό πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού Κ.Μακεδονίας (ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης) ανδρών, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν το Σάββατο 18-7-20, στο Καυτανζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης.

Έτσι, ο Κιλκισιώτης πρωταθλητής ρίψεων του συλλόγου “Αλέξανδρος – Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης πρώτευσε τόσο στην σφαιροβολία, με 19,60μ., όσο και στην δισκοβολία, με 51,60μ..

Με την επίδοσή του στο πρώτο αγώνισμα ο 24χρονος Ζώτος έδωσε συνέχεια στις εμφανίσεις, που “σηματοδοτούν” την επάνοδό του στα υψηλότερα επίπεδα του αγωνίσματος, ενώ έδειξε, ότι έχει ξεπεράσει τις συνέπειες της μακράς αποχής του από την ενεργό δράση εξ αιτίας του περυσινού τραυματισμού του και ότι είναι θέμα λίγου χρόνου η σταθεροποίησή του και πάνω από τα είκοσι μέτρα.

Όσον αφορά στην δισκοβολία, υπολείφθηκε μεν αισθητά των καλυτέρων επιδόσεών του, λόγω πολύ μεγαλυτέρου διαστήματος αποχής από την αγωνιστική δραστηριότητα σ’ αυτήν, πλην όμως φάνηκε, ότι “βρίσκει” σιγά -σιγά τα “πατήματά” του και σ ‘αυτό το αγώνισμα.

Εξ άλλου, η χαμηλότερη από τα γνώριμα επίπεδα επίδοση οφείλεται εν μέρει και στην φυσιολογική κόπωση, καθώς η δισκοβολία ξεκίνησε μόλις μιάν ώρα μετά την ολοκλήρωση της σφαιροβολίας.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Ζώτος …δήλωσε “παρών” εν όψει και του πανελληνίου πρωταθλήματος, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 8 και 9-8-20, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]