Αθλητισμός

Δρομολογείται η κατασκευή κολυμβητηρίου διεθνών προδιαγραφών στο Κιλκίς

Μετά την ανακοίνωση κατασκευής στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ αθλητικού πυρήνα στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης του Κιλκίς, ξεκινά και η κατασκευή κολυμβητηρίου διεθνών προδιαγραφών δρομολογεί η προοπτική ένταξης του έργου σε πρόγραμμα με χρηματοδότηση από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία θα γνωστοποιηθεί και ο προϋπολογισμός του έργου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μικρό χρονικό διάστημα από την απένταξη έργου κατασκευής κολυμβητηρίου ιδιωτικού φορέα από χρηματοδοτικό πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Leader +plus και σαφώς δημιουργεί ελπίδες γιά μία τόσο σημαντική εγκατάσταση αθλητικής υποδομής.

Εν αναμονή και της εκδόσεως της ΚΥΑ, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του και έκανε λόγο γιά μία “ιδιαιτέρως” ευχάριστη εξέλιξη.

” Ήταν καιρός” τόνισε, “να ξεκινήσει να γίνεται πραγματικότητα αυτό το όνειρο τόσον δεκαετιών. Σε αυτήν την περίπτωση και η κυβέρνηση και εμείς, ως δημοτική αρχή, είχαμε δεσμευθεί γι΄αυτό το έργο, και σήμερα απλώς ξεκινά η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης.

Έτσι μετά την Μυτιλήνη, που σε μιάν οικονομικώς άκρως αρνητική συγκυρία (παρατεταμένη οικονομική και διετής υγειονομική κρίση) η εξεύρεση κονδυλίου σχεδόν 2.800.000 ευρώ για κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών στο ακριτικό νησί που έγινε πραγματικότητα τον Σεπτέμβριο του 2021, σειρά πήρε το Κιλκίς μετά από αίτημα 53 χρόνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε. και η ΔΙΒΙΠΕΚ Α.Ε. υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για την αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου στο Επιχειρηματικό Πάρκο Κιλκίς

Στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για την αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου προχώρησαν την Τρίτη 30 Μάϊου 2023, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. […]