Αθλητισμός

«Τρέχοντας με ασφάλεια» θέμα εκδήλωσης του συλλόγου δρομέων υγείας Κιλκίς (ΣΔΥΚ)

Εκδήλωση, με θέμα «Τρέχοντας με ασφάλεια», διοργανώνει ο σύλλογος δρομέων υγείας Κιλκίς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18.3.23, στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Κιλκίς, με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Ως ερασιτέχνες δρομείς τρέχουμε, προπονούμαστε και λαμβάνουμε μέρος σε αγώνες, που σε αρκετές περιπτώσεις απαιτούν μία πιό «επαγγελματική» προσέγγιση. Τί πρέπει να προσέχουμε σε θέματα προπόνησης, αποθεραπείας, διατροφής αλλά και τραυματισμών, που μπορεί να προκληθούν;

Ο Γιάννης Κουρκουρίκης γνωστός αθλητής και προπονητής δρόμων αντοχής, θα μας μιλήσει γιά θέματα προπόνησης και αγώνων. Ο ορθοπεδικός χειρουργός Χρήστος Λυρτζής θα μας παραθέσει τα οφέλη, που αποκομίζουμε από το τρέξιμο, τις αντενδείξεις και την εκτίμηση κόπωσης. Ο φυσιοθεραπευτής Θεόδωρος Παπαδόπουλος θα αναφερθεί στην αποκατάσταση και την αποφυγή τραυματισμών. Τέλος, η διατροφολόγος-διαιτολόγος Ανθή- Ισμήνη Ναούμη διατροφολόγος-διαιτολόγος, θα εστιάσει σε θέματα αθλητικής διατροφής την περίοδο της προετοιμασίας αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα.

Οι καλεσμένοι μας θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού και θα λύσουν όσες απορίες εκφρασθούν. Την συζήτηση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Θεόδωρος Αραμπατζής (Bussines and Marketing coach), o οποίος θα μας μεταφέρει και τις δικές του εμπειρίες ως ερασιτέχνης αθλητής…»

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα