Πολιτισμός

Δραστηριότητα της εφορείας αρχαιοτήτων γιά παιδιά

Η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς στο πλαίσιο του θεσμού που εγκαινιάστηκε το 2016 με γενικό τίτλο «Διακοπές στο μουσείο πριν το σχολείο», θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε κοινή δράση με την δημοσία κεντρική βιβλιοθήκη με τίτλο:

«Σημεία και τέρατα – Συναντήσεις με μύθους και μυθικά πλάσματα». Η δραστηριότητα, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικιών 8- 10 ετών, έλαβε χώρα για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Ιούλιο 2017, υπό τον συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, στον κήπο του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς και θα επαναληφθεί την 1.9.17 στον ίδιο χώρο τις ώρες 11 π.μ. – 1μμ. Τα παιδιά θα ακούσουν ιστορίες για παράξενα πλάσματα και μυθικά τέρατα και στη συνέχεια θα κατασκευάσουν τα δικά τους φανταστικά πλάσματα με τη βοήθεια των αρχαιολόγων.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

«…Σκοπός της δράσης είναι, μέσα από παιχνίδια και παραμύθια και επομένως τη κίνηση, τον πειραματισμό και την ελεύθερη έκφραση, τα παιδιά να κατανοήσουν, να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της μυθολογίας και ταυτόχρονα να εδραιώσουν μια σχέση οικείωσης με εκθέματα του Μουσείου.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη δράση, πρέπει να φορούν μακρύ παντελόνι, αθλητικά παπούτσια και να έχουν μαζί τους καπέλλο, νερό και ένα ελαφρό κολατσιό. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες που θα φέρουν τα παιδιά στο Μουσείο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπουν την συμμετοχή των παιδιών στη δράση. Υπεύθυνοι επικοινωνίας Μαρία Φαρμάκη, Νεκτάριος Πουλακάκης: 23410 22477.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα